Ana Sayfa Yunanistan Haber Son 3 Uçağı Da Teslim Aldılar

Son 3 Uçağı Da Teslim Aldılar

4
0

Yunanistan İtalya’dan 3 adet TECNAM P-2002JF tipi eğitim uçağını teslim aldı. Daha önce de 9 adedini teslim almıştı. Böylece 12 adetlik sözleşmenin siparişi tamamlandı.

Yunan Hava Kuvvetleri, uzun yıllardır kullandığı Cessna imalatı T-41D tipi tek motorlu başlangıç eğitim uçağını emekli ediyor. T-41’lerin yerine İtalyan Tecnam imalatı alttan kanatlı P2002JF tipi eğitim uçağı almış oldu.

Yunanistan Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis, Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin pilotlarının eğitimi için kullanılacak 12 adet TECNAM P-2002JF tipi eğitim uçağını teslim alma törenine katıldı. Teslim töreninde Genel Kurmay Başkanı, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarının yanısıra Tecnam Global Satış ve Pazarlama Direktörü Walter Da Costa da hazır bulundu.

Yunanistan Havacılık Askeri Akademisi’nde 1969 yılından beri tam 50 yıl kullanılan T-41D tipi eğitim uçaklarının yerini bugün teslim alınan TECNAM P-2002JF tipi eğitim uçağı almış oldu.

Törende konuşan Apostolakis, “Yüksek ulusal vicdan ve kararlılıkla, Yunan Silahlı Kuvvetleri ülkemizin güvenlik, barış ve toprak bütünlüğünün garantisidir.” İfadelerini kullandı ve programa katkısı olan herkese teşekkür etti.

Tecnam P2002JF

İki koltuklu, tek motorlu ve alttan kanatlı bir uçak olan Tecnam P2002JF popüler ROTAX 912 motoruna ve GARMIN aviyoniklere sahip.

P2002JF temel eğitim uçakları Yunanistan Hava Kuvvetleri Akademisine de ev sahipliği yapan Dikelya Hava Üssü’ndeki 360’ncı filoda görev yapacak.

İtalyan imalatçı, sözleşme gereği 12 uçağın yanısıra bir SOFTEK simülatörü ve yan destek hizmetleriyle birlikte bilgisayar tabanlı bir entegre eğitim sistemi sağlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz