Ana Sayfa Yunanistan Haber Seymen (Filakio) Mülteci Kabul Kampı Genişletiliyor

Seymen (Filakio) Mülteci Kabul Kampı Genişletiliyor

1
0

Meriç (Evros) bölgesinde Seymen (Filakio) köyünde mültecilerin ilk Kabul ve Tanımlama Merkezi’nin genişletilmesi tepkilere neden oldu.

Yunanistan Göçmenlik ve İltica Bakanlığı’ndan 30 milyon Euro tutarında bir yatırımla, idari binaların ve mültecilerin barındığı koğuşların ve mevcut altyapının bakım ve güçlendirilmesi, ayrıca ek olarak hemen kampın yanında bulunan 72 dönümlük bir boş arazinin daha dahil edilerek kampın mülteci barındırma kapasitesinin 1.500 kişlik olarak genişletilmesine yönelik yeni koğuşların ve gerekli altyapı planlarının açıklanması sonrasında bölgede başta yerel yöneticiler olmak üzere bölge insanının ayaklanmasına neden oldu.

1500 kişiyi barındırmak için halihazırda var olan kampın yanındaki 72 dönümlük bir alana imar edilmesi planlanan yeni yapıda, konaklama ve yemek alanlarının yanı sıra eğlence, doktor muayenehaneleri, temel ihtiyaç dükkanları, okul, çamaşırhane, çok amaçlı salon, idari ofisler, güvenlik ofisleri barındıracak.

Ayrıca  bir spor alanı, tesislerin bakım tamiri için tamirhane, itfaiye ofisi ve kanalizasyon arıtma tesisinin yanısıra kampın çevresinde güvenlik güçleri tarafından devriye gezilebilecek asfalt yolun yapılması öngörülüyor.

Yunanistan Göçmenlik ve İltica Bakanlığı tarafından dün alelacele çıkan bu haberin sonrasında Kumçiftliği (Orestiada) Belediyesi bölgedeki tüm siyasi organları olağanüstü bir telekonferans toplantısıyla konuyu görüşmeye davet etti.

Kumçiftliği (Orestiada) Belediye Başkanı Vasilis Mavridis öncülüğünde Pazartesi 4 Ocak 2021 tarihinde yapılacak olan toplantıya Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı ve Yardımcıları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Metropolitlerin katılması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz