Ana Sayfa Yunanistan Haber Polisler Sözde “Soykırım” Formasıyla Sahaya İndi

Polisler Sözde “Soykırım” Formasıyla Sahaya İndi

3
0

Yunan Polisi Sözde “Soykırım” Formasıyla Uluslararası turnuvaya katıldı.

Yunanistan’ın Kardiça’daki Uluslararası Polisler Birliği (ΙΡΑ) futbol takımı, Sırbistan’ın Niş kentinde düzenlenen “3. Niš – Karditsa IPA Friendship Cup” futbol turnuvasında sahaya sözde “Pontus Soykırımı”nın 100. yıl formasıyla sahaya çıktı.

Kardiça’daki Uluslararası Polisler Birliği (ΙΡΑ) futbol takımı oyuncuları, Niş stadına girişte üzerinde sözde “Soykırım”ın 100. Yıl anısına yönelik şekil ve yazılar bulunan forma ile çıktılar. Futbolcuların giydiği formaları Yunanistan Pontuslular Federasyonu Başkanı Hristos Topalidis tarafından hediye edilmiş.

Turnuva sonrasında akşam onurlarına verilen yemekte Spilias Manastırı Başpapazı Nektarios Mitropulos sözde “Pontus Soykırımı” hakkında sunum yaptı ve mum yakılarak topluca saygı duruşunda bulunuldu.

“Niš – Karditsa IPA Friendship Cup” futbol turnuvası, Uluslararası Polisler Birliği (ΙΡΑ) gözetimi altında iki ülkede Yunanistan ve Sırbistan’da dönüşümlü olarak gerçekleştiriliyor. Bu yıl bu organizasyon genişletilerek Bosna Hersek’ten IPA Bijeljina, Bulgaristan’dan IPA Burgas da katılım sağladı.

Turnuvanın galibi finalde IPA Bijeljina’yı yenen Niş IPA takımı oldu. Bir sonraki turnuva 2020 yılı ilkbaharında Yunanistan Kardiça’da gerçekleştirilecek.

 

 

ipakarditsa.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz