Ana Sayfa Yunanistan Haber Peças: “Türkiye’den Korkmuyoruz”

Peças: “Türkiye’den Korkmuyoruz”

1
0

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, Doğu Akdeniz’de artan gerilim sonrası Türkiye hakkında küstah açıklamalarda bulundu. Bölgede yükselen tansiyon sonrası her türlü sonuca hazırlıklı olduklarını dile getiren Peças, “Türkiye’den korkmuyoruz” dedi.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, son aylarda Türkiye ile Atina yönetimi arasında Doğu Akdeniz’de yükselen tansiyon sonrası her türlü sonuca karşı hazırlıklı olduklarını söyledi, “Türkiye’den korkmuyoruz” diye konuştu.

“Biz Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerine sahibiz.”

Yunanistan’da yayın yapan Skai televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Peças, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün geçtiğimiz günlerde yaptığı “Türkiye’nin eylemleri kışkırtıcı ve sorunların çözümüne yardımcı değil” şeklinde yaptığı açıklamayı da olumlu bulduğunu ve Washington hükümetinin Yunanistan’dan yana tavır aldığını söyledi. Doğu Akdeniz’deki gerilim hakkında, “Yaptığımız hazırlıklar ve gönderdiğimiz mesajlar daha fazla sorununun çıkmamasına yönelik adımlardır” diyen Hükümet Sözcüsü, “Biz Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerine sahibiz. Bu karşılıklı bir gelişmenin sonucu, yalnızca tek taraflı değil” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında Doğu Akdeniz’de artan gerilim sonrası her türlü sonuca hazırlık olduklarını dile getiren Peças, “Türkiye’den korkmuyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz