Ana Sayfa Batı Trakya Haber Öğretmenler Derneği: “Azınlık Okulları Güçlü Eğitim Vermektedir”

Öğretmenler Derneği: “Azınlık Okulları Güçlü Eğitim Vermektedir”

2
0

Rodop-Meriç İlleri Selanik Özel Pedagoji Akademisi Mezunu Öğretmenler Derneği, yeni eğitim yılı kayıtlarıyla ilgili basın açıklaması yayınladı.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı için ilkokullarda kayıtlar 15 Mayıs 2020 Cuma günü başlamış olup, 29 Mayıs 2020 Cuma gününe kadar sürecektir. Bu süre zarfında ailelerin çocuklarını bir ilköğretim kurumuna kaydettirmeleri gerekmektedir. Kayıt için aranan şartlar:

  1. Çocuğun 2014 yılı içinde doğmuş olması,
  2. Okul öncesi eğitimini tamamlamış olması.

Okul yönetimine sunacakları başvuru dilekçesiyle birlikte şu belgeler aranmaktadır:

  1. İkametgâh belgesi (Elektrik, telefon, su faturası gibi nerede oturduğunu belgeleyen herhengi bir evrak.)
  2. Çocuğun sağlık defteri,
  3. Çocuğun aşı defteri,
  4. Dilekçe

Diğer belgeler (doğum belgesi ve anaokulunu bitirdiğine dair belge) okul tarafından temin edilecektir.

Ayrıca, isterlerse, aileler kayıt için gerekli belgeleri internet aracılığıyla da ilgili okullara gönderebileceklerdir.

Değerli ebeveynler,

Toplumumuzun büyük bir çoğunluğu tarafından tartışmasız tercih edilen Azınlık Okulu, oluşturulmuş olumsuz algının etkisiyle bazıları tarafından rağbet görmemektedir. Oysa algı tamamen yanlıştır. Araştırmalar göstermiştir ki, anadili ile birlikte diğer dillerin akademik düzeyde öğretilmesi çocuğun kendi anadilinin de yer aldığı çift dilli ortamda mümkündür. Çünkü insan anadili ile düşünür, ana dili ile hayal kurar, rüya görür. Dolayısıyla çocuğun ikinci bir dili öğrenmesi, kendi dilini ne ölçüde iyi kullandığına bağlıdır.

Hepimizin zamanla eğitim gördüğü azınlık eğitim kurumları farklı nedenlerle günden güne eriyor ve ne yazık ki çocuklarımızı bu okullara göndermeyerek kapanmalarına vesile oluyoruz. Azınlık eğitim sistemi, çocuklarımıza hem Türkçe Hem Yunanca’yı doğru bir şekilde sunabilecek yapıdadır. “Kötü okul” algısı bunu görmemize mani olmaktadır. Azınlık okulunu baştan tercih etmemenin yanında yapılan bir diğer hata ise, son sınıflarda azınlık okulunu terketme durumudur. Örneğin dördüncü sınıftan sonra devlet okuluna gidip son iki yılını orada tamamlama düşüncesinde olanlar var. Bu durum da çocuk sayısının düşmesine sebep olmaktadır. Şunu bilmenizde fayda var ki, azınlık okulunda başarısız olan bir öğrencinin başka okulda başarılı olması zayıf bir ihtimaldir. Velilerimizin konuya hassasiyet gösterip, sonunda doğru kararı vereceklerinden eminiz.

Y .K.   ADINA

BAŞKAN                               G.SEKRETER

Salih AHMET                      Hakkı HACI