Ana Sayfa Ελληνικά Νέα O αρμόδιος Υπουργός για θέματα ΕΕ Egemen Bağış στην Αθήνα

O αρμόδιος Υπουργός για θέματα ΕΕ Egemen Bağış στην Αθήνα

13
0

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται το διεθνές συνέδριο «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013» με γενικό τίτλο “Περιφερειακή συνεργασία & Ανάπτυξη” με ομιλητές τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη, 7-8 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη και διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των προορισμών της Μεσογείου έναντι των νέων αναδυόμενων αγορών.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του διήμερου συνεδρίου είναι: Η καταπολέμηση της εποχικότητας, η σημασία των επενδύσεων σε τουριστικές υποδομές, η πολιτιστική κληρονομία ως εργαλείο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η οι νέες τάσεις στο luxury travel, η σύνδεση της τοπικής παραγωγής και τουριστικού μαρκετινγκ, ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στην βελτίωση της εικόνας ενός προορισμού και η σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας για την ευρύτερη περιοχή.

Το συνέδριο θα ανοίξει η Κα Ολγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού και στη συνέχεια ο Egemen Bağış αρμόδιος Υπουργός για θέματα ΕΕ και Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, θα μιλήσει για τα οφέλη και την σημασία της συνεργασίας στην περιοχή.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν ομιλίες επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας Κος Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κος Νότης Μηταράκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κος Πάνος Λιβαδάς.

Το ζήτημα της εποχικότητας θα θίξει στην ομιλία του ο Thomas Willms, Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Διευθυντής των Starwood Hotels για την Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπη. Στην ειδική θεματική ενότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές θα μιλήσει ο Ferit F. Şahenk, Πρόεδρος του Doğuş Group της Τουρκίας ενώ για τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα ενός προορισμού θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και ο Kevin Clapson, Επικεφαλής, του Tripadvisor για την Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Για την σημασία της Μεσογειακής πολιτιστικής κληρονομίας στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, ο Yeşim Gürer Oymak, Διευθυντής του Μουσικού Φεστιβάλ İstanbul και η Nikki White, Επικεφαλής Βιωσιμότητας και Προορισμών της ABTA The Travel Association

Τέλος κεντρική ομιλία με θέμα το πώς η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει το τουριστικό προϊόν θα απευθύνει ο Costas Christ, Αρχισυντάκτης στο National Geographic Traveler & Πρόεδρος της επιτροπής για τα βραβεία ‘Tourism for Tomorrow’ του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό (World Travel and Tourism Council).

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τις εφημερίδες International Herald Tribune, Καθημερινή και την εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz