Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis’ten Aşı Olanlara 150 Euro “Teşekkür Hediyesi”

Miçotakis’ten Aşı Olanlara 150 Euro “Teşekkür Hediyesi”

1
0

Yunanistan, Kovid-19 aşısı yaptıran 18-25 yaşındaki vatandaşlarına 150’şer avro dağıtacak.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, en az bir doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıran 18-25 yaşındaki vatandaşlarına 150 euro değerinde harcama kartı verileceğini bildirdi.

Miçotakis, Kovid-19 aşılama programına ilişkin hükümetin yaptığı sunumda açıklamalarda bulundu.

Gençleri aşıya teşvik için “özgür geçiş” adlı bir program geliştirdiklerini söyleyen Miçotakis, bu bağlamda en az bir doz Kovid-19 aşısı olan 18-25 yaşındaki vatandaşlara 150 euro değerinde bir harcama kartı dağıtacaklarını belirtti.

Miçotakis, Temmuz sonu itibarıyla aktif olacak söz konusu program kapsamında gençlerin, ulaşım, konaklama, kültür ve eğlence dahil birçok harcama kaleminde bu kartı kullanabileceğini dile getirdi.

Aylarca süren karantina döneminin özellikle gençlerin sosyal yaşamına büyük zarar verdiğinin altını çizen Miçotakis, “Bu, gençlerimize olan borcumuz. Özellikle yaz öncesi sabırları ve azimleri için bir teşekkür hediyesi.” dedi.

Dijital Politika Bakanı Kiryakos Pierrakakis de bu programdan yararlanmak isteyen gençlerin, ilk dozlarını aldıktan bir gün sonra hükümetin çevrim içi platformu aracılığıyla kart başvurusunda bulunabileceğini aktardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz