Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis’e Mektup; “Bir Şeyler Yapın”

Miçotakis’e Mektup; “Bir Şeyler Yapın”

2
0

Yunanistan’da Hastane doktorları feryad ediyor, Başbakan Miçotakis’e mektup gönderdiler. “Savaşta asker ve silah gerekli, bir şeyler yapın.”

Yunanistan Hastaneleri Doktorlar Federasyonu, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e bir mektup gönderdi. Mektupta, “Hastanelerde personel ve tıbbi malzeme yok, birşeyler yapın” feryadında bulunuluyor.

Yunanistan Hastaneleri Doktorlar Federasyonu, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e bir mektup göndererek, devlet hastanelerinde şu an yaşanan mevut durumu detaylı bir şekilde aktarıyor. Mektubun en önemli bölümlerinden biri de, doktor, tıbbi malzemenin yetersiz olmasını ön plana çıkarıyor. Bununla birlikte yatak kapasitesinin de yetersiz olduğunun altı çiziliyor.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’e, “Savaşta asker ve silah gerekli” başlığıyla gönderilen mektubun bölümlerinde özetle şu ifadeler yer alıyor.

Acilen yeni doktorların alınmasını, yatak kapasitelerinin arttırılması için özel hastanelerle işbirliğine gidilmesi, teşhis tanı merkezlerinde laboratuvar testlerinin özelde yapılması talep ediliyor.

Sorulan soru şu; an itibariyle ülke genelinde mevcut vakaların sayısı 464 ve ağır vakanın 16 olduğu biliniyor, eğer büyük bir artış yaşanırsa ne olacak sorusu soruluyor.

Sayın Başbakan; Ulusa seslenişinizde görünmeyen bir düşmanla savaşta olduğumuzu ancak düşmanın yenilmez olmadığını tekrarladınız. Devletin Sağlık Sistemini mümkün olduğunca zırhlı hale getirmek, gerekli tüm adımları atmak sizin sorumluluğunuzdadır.

Düşmanla yüzleşmek ve onu olabildiğince az kayıpla yenmek için cepheye gerekli tüm araçları sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

2.000 sağlık personelinin işe alımını duyurduktan bir hafta sonra kaç tane aldınız? Ne bekliyorsunuz? Ulusa seslenişinizde doktor alımı için en ufak bir ipucu vermediniz.

Konuşmanızda dile getirdiğiniz gibi, bu anda bizi “hastane savaşçılarının” sesini duydunuz.

Sadece görünmez düşmanla savaşmakla kalmayıp, bariz gözle görülür trajik eksikliklerle karşı karşıya kalanların yaşadıklarının sorumluluğu sizindir. Siz ve sizden öncekilerdir. 2.000 sağlık personeli yeterli değil. Savaşta olmadığımız Haziran ayında açıklamıştınız, ancak yerine getirmediniz.

Ön saflarda görev alma önceliği ile çok sayıda doktor ve hemşireyi, diğer alanlarda görev yapan sağlık personelini derhal işe almak sizin sorumluluğunuzdadır.

Her zaman gerçekçi bir dille konuştuğunuzu söylüyorsunuz. Öyleyse neden doğruyu söylemiyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı temsilcisi bay Çiodras, Koronavirüs testinin yapılmasında yeterli tıbbi malzeme var olduğunu, ancak belirti olmayan hastalarda boş yere harcanmamasını  söylemişti.

Bu yukarıdakilerin geçerli olduğunu kabul edersek, sizin “isteyen özelde gidip testleri yapabilir, serbesttir” demenizi gerçekten anlayamıyoruz.

Biz de diyoruz ki;

  • Test yapımında çok iyi kit ve reaktif yeterlilik sağlanmalıdır.
  • Testler, tamamen resmi devlet organlarının sorumluluğuyla tamamen ücretsiz yapılmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz