Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis Türk Askerini İşgalcilikle Suçladı

Miçotakis Türk Askerini İşgalcilikle Suçladı

4
0

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türk askerini işgalcilikle suçladı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yaptığı ziyarette Rum lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. Miçotakis, stratejik dış politika hedeflerinin adadaki sözde ‘Türk işgalini’ sona erdirmek olduğunu söyledi.

Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada, Miçotakis ve Anastasiadis, yakın zamanda Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde düzenlenmesi planlanan, garantör ülkelerin de katılacağı Kıbrıs konulu 5+1 gayriresmi konferansa katılma arzusunu yinelerken, Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyon çağrısı yapan BM kararlarına dayanmayan herhangi bir çözüm modelinin tartışılmasını reddetti.

Yunanistan’ın Kıbrıs’taki en büyük önceliğinin iki tarafı da kabul edebileceği, işlevsel bir çözüm bulmak olduğunu ifade eden Miçotakis, Türk tarafının “iki devletli çözüm” konusundaki ısrarını kınadığını ve bunun Avrupa Birliği (AB) tarafından da reddedildiğini savundu. Miçotakis, “BM kararlarına odaklanmaya devam ediyoruz. Bunlar, AB müktesebatının Ada’nın tümünde uygulanmasının temeli olan, üzerinde anlaşılmış ve evrensel olarak kabul edilmiş tek çözüm çerçevesidir.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz