Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis Hükümetini Zor Günler Bekliyor

Miçotakis Hükümetini Zor Günler Bekliyor

9
0

Orta ve Kuzey Yunanistan’da çiftçiler bugün motosikletleriyle, araçlarıyla ve traktörleriyle yollara döküldü.

Ekonomik kriz tüm Yunanistan olduğu gibi Karaferye (Veria) bölgesini de vurdu. Motosikletleriyle, araç ve traktörleriyle yollara dökülen yüzlerce şeftali üreticisi Miçotakis hükümetinden, şiddetli yaz yağmurları nedeniyle zarar gören şeftali üretimi için “de minimis” programından tazmin edilmesini, ayrıca Covid-19 Pandemisi nedeniyle gelirlerindeki düşüş ve tarım ürünlerine uygulanan Rus ambargosunun telafi edilmesini talep ediyorlar.

İmathia Tarım Derneği Başkanı Hristos Vorgiadis yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, “Böyle devam edemeyiz, sekiz aydan beri ödenmiyoruz, istediğimiz adil bir şey” dedi.

Şeftali üreticileri önce Karaferye (Veria) Belediye Başkanı Kostas Voriacidis ve daha sonra da Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Kalaycidis’e birer bildiri sundular. Aynı bildiriyi İmathia milletvekillerine de gönderdiler ve bir an önce sorunların çözülmesini talep ettiler.

Tesalya ovasında da durum farklı değil. Onlarca traktör bazı kentlerde şehir içi ve şehir dışında yol kenarlarına çekildi ve hükümete bir mesaj gönderildi.

Anlaşılan, Yunanistan’daki ekonomik krizin etkileri halen devam ederken, Covid-19 döneminde daha da artmış olacak ki esnaf, sanatkar, turizm gibi sektörlerden sonra şimdi çiftçilerin de ayaklanması Yunanistan’daki ekonomik tabloyu tüm çıplaklığıyla ortaya koymaya yetiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz