Ana Sayfa Yunanistan Haber Maksimu’da Düşündürücü Floros Sesleri

Maksimu’da Düşündürücü Floros Sesleri

3
0

Başbakanlık konutu Maksimu dosyayı açtı, Miçotakis gergin Silahlı Kuvvetlerden yana değil.

Atina’da Başbakanlık konutu Maksimu’nun kulislerinde ve Başbakan Miçotakis’in yakın çevresinde dile getirilmeye başlananlara bakıldığında, Türkiye ile Yunanistan arasında son döneme özellikle askeri konularda gerginliklerin yaşanmasından rahatsızlık duyduğu ileri sürülüyor.

Bu sebepten dolayı, askeri konularda yaşanan gerginliklerin ve zaman zaman iki ülkeyi sıcak temasın eşiğine kadar gelmesinde, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un Silahlı Kuvvetlerle ilgili özellikle Ege ve Akdeniz’de Türkiye’ye karşı izlediği tutumun sebebiyet verdiği açıktan açığa Atina’daki çevrelerce dile getirilmeye başlandığı haberleri geliyor.

Maksimu kaynakları, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile dış politika yönetimi konusunda bir sıkıntı olmadığını, aksine Başbakan Miçotakis’in dış politikada yürütülen süreçten memnun olduğunu ve olası bir kabine değişikliğinde Dendias’ın yerinde kalacağına kesin gözüyle bakıldığı ileri sürülüyor.

Ancak Silahlı Kuvvetler açısından izlenen politikaya bakıldığında, Miçotakis’in Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve GEETHA Başkanı Konstantinos Floros ikilisi hakkında düşüncelerinin Dışişleri Bakanı Dendias ile aynı çizgide olmadığı ileri sürülüyor. Miçotakis ve çevresi, askeri konularda Türkiye ile daha sakin ve ılımlı bir sürecin izlenmesine yönelik bir politikadan yana olduğu söyleniyor.

Bu sebepten dolayı Savunma Bakanlığı ve GEETHA Başkanlığı konularında bir çalışmanın başlatılması için Maksimu’da bir dosya oluşturulduğu gelen haberler arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz