Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar Kefalogiannis ABTTF’yi Şikayet Etti, Ancak Cevabını Da Aldı

Kefalogiannis ABTTF’yi Şikayet Etti, Ancak Cevabını Da Aldı

1
0

Kefalogiannis, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun düzenlediği etkinlikten rahatsız oldu. Şikayet mektubu yazdı. Ancak cevabını da aldı.

Avrupa Parlamentosu’nun Yunanlı Parlamenteri Manolis Kefalogiannis, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun Avrupa Parlamentosu’nda bazı Parlamenterlerin katılımıyla çevrimiçi yaptığı bir etkilik hakkında AP Başkanı David Sassoli’ye hitaben yazdığı bir mektupta, Fransız Yeşiller Milletvekili François Alfonsi’nin Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu ile birlikte düzenlediği çevrimiçi etkinliği şiddetle protesto etmişti. Yunanlı Parlamenter Kefalogiannis, bunun Türk tarafından bir kez daha Lozan Antlaşması’na meydan okumayı amaçlayan bir etkinlik olduğunu ileri sürmüştü.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Yunanlı Parlamenter Manolis Kefalogiannis’e verdiği yazılı yanıtında, bu etkinliğin hiçbir şekilde resmi bir Parlamento toplantısı olmadığını, söz konusu Parlamenterin girişimi olduğunu ve bu sebepten dolayı bilinmediğini vede dolayısıyla Parlamentonun resmi organlarından herhangi birinin önceden onayı gerekmediğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli Kefalogiannis’e cevabında, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bazı kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmadığı iddiasıyla ilgili olarak uzaktan düzenlenen bir etkinliğe karşı çıktığınız mektubunuz için teşekkür ederiz. Mektubunuzu büyük bir dikkatle okudum.

Lütfen yukarıdaki etkinliğin hiçbir şekilde Avrupa Parlamentosu’nun resmi bir toplantısı olmadığını, ancak bu üyenin Avrupa Birliği Üye Devletlerinden birinde, yani Almanya’da kayıtlı bir sivil toplum kuruluşu ile işbirliği içinde bir girişimi olduğunu unutmayın.

Parlamento üyeleri, Avrupa Parlamentosu’nun resmi konumunu mutlaka yansıtmayan çok çeşitli siyasi görüşleri temsil etmektedir.  Avrupa Parlamentosu Başkanı olarak, Türkiye dahil tüm paydaşların saygı duyması gereken yasal koşullara ve kararlara elbette desteğimi ifade edebilirim, ancak herhangi bir üyenin etnik veya dini azınlıkların haklarına saygı gösterilmesi konusunda kamuya açık bir tartışmaya katılma hakkını inkar edemem.” İfadelerini kullanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz