Ana Sayfa Yunanistan Haber İtalya’dan İthal Edilen Kullanılmış Araçlar Siyah Beyaz Belgeye Takıldı

İtalya’dan İthal Edilen Kullanılmış Araçlar Siyah Beyaz Belgeye Takıldı

0
0

İtalya’dan Yunanistan’a ithal edilen kullanılmış araçların gümrük işlemlerinde sorun var ve bu sorun halen devam ediyor.

İtalya’dan Yunanistan’a ithal edilen kullanılmış otomobillerle ilgili sorunlar çözülemedi. İtalyan Araç Muayene İstasyonu Belgesi (KTEO), belgenin kalitesi nedeniyle İtalya’dan ithal edilen kullanılmış arabalar ile tüm ülke gümrüklerinde büyük sorunlar yaşanmaktadır.

Özellikle son aylarda, İtalyan KTEO tarafından verilen siyah beyaz belgeden dolayı Yunan makamları kullanılmış araçları kaydetmeyi reddediyor.

Bu alanda uygulanan son Yunan mevzuatına göre, İtalya’dan getirilen ve gümrükten geçirilecek kullanılmış bir araç için, aracın geldiği ülkenin yani İtalyan KTEO’sunun verdiği belgenin orijinal olarak kabul edilebilmesi için belgenin Yunan makamlarına renkli olarak ibraz edilmesi gerektiği belirtiliyor. Dolayısıyla italyanların verdiği siyah beyaz belge geçersiz olarak kabul ediliyor ve işleme konulmuyor.

Bu sorunun Yunanistan’da yaklaşık 7 aydan bu yana devam ediyor. Ancak İtalyan makamları (https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-ultima-revisione) isimli internet sitesini açarak araçlar hakkında tüm orjinal belgelerin burada olduğunu belirtmesine rağmen, Yunanistan makamları verilen o siyah beyaz belgeye kafayı takmış durumda.

İtalya’dan araç ithal eden tüccarlar da bu durumdan ciddi rahatsız duydukları belirtilirken, Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren sektörün bu tür basit işlemler yüzünden iş yapamaması tepkilere neden oluyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz