Ana Sayfa Türkiye | Dünya Video Haber Genel İşte İeronimos’un İslam Hakkında Söyledikleri (Video İzle)

İşte İeronimos’un İslam Hakkında Söyledikleri (Video İzle)

1
0

Atina Kutsal Başpiskoposluğu Basın Bürosundan yapılan açıklama ile Başpiskopos İeronimos’un söyledikleri bir birini tutmuyor. Kilise neyin peşinde?

Neden olayı örtbas etmek istiyorlar? İeronimos’un videoda da görüldüğü üzere İslam ile ilgili ve Müslümanlarla ilgili söyledikleri apaçık ortadadır.

Oysa Atina Kutsal Başpiskoposluğu Basın Bürosundan yapılan açıklamada “Başpiskopos İeronimos’un kastettiği, İslam’ın uç kesim fundamentalistler tarafından saptırıldığını, ki bunların bütün dünyaya korku ve ölümü yaydıklarıdır” ifadelerine yer veriliyor.

Açıklamada, İeronimos’un “İslam din değildir. Siyasi bir parti ve harekettir. İnsanları da savaşın ve yayılmacılığın insanlarıdır” ifadelerine atıfta bulunulmazken, Başpiskopos’un İslam’ı çarpıtmaya çalışan fundamentalistleri kastettiği iddia edildi. Açıklamada herhangi bir özür ifadesine de yer verilmedi.

Atina Başpiskoposluğu basın bürosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, Kilisenin 1821 Devrimine katkılarını konuştuğu esnada kastettiği, İslam’ın uç kesim fundamentalistler tarafından saptırıldığını ve bunların bütün dünyaya korku ve ölüm yaydıklarıdır.

Başpiskopos bu insanları kastetmiştir. Bu insanlar İslam’ı araç olarak kullanarak, değişik görüşleri olanlara, ateistlere hatta inanlara karşı ölümcül bir silaha dönüştürmektedirler. Gerek Başpiskopos ve gerekse Yunanistan’daki diğer Metropolitler bilinen tüm dinlere karşı saygı göstermektedir ve tüm inananları Hristiyanlık sevgisi ve dayanışmasını da katarak toplumsal ve insani durumlarda ayrım yapmadan karşılamaktadırlar. Bunun en iyi örneği de, Trakya’da Hristiyanlarla Müslümanlar arasındaki barış ve birlikte yaşamdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz