Ana Sayfa Yunanistan Haber İskeçe’deki Askeri Birliklerde Koronavirüs Endişesi

İskeçe’deki Askeri Birliklerde Koronavirüs Endişesi

0
0

Panhelenik Askeri Birlikler Federasyonu’ndan İskeçe’de Koronavirüs endişesi.

Panhelenik Askeri Birlikler Federasyonu (POES) yaptığı yazılı açıklamada, İskeçe bölgesinde 3 ayrı askeri kışlada görülen Koronavirüs vakalarıyla ilgili endişesini dile getiriyor.

Panhelenik Askeri Birlikler Federasyonu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na (GES), Savunma Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na, Genelkurmay Başkanlığı’na ve bölge (İskeçe) Milletvekillerine hitaben bir mektup yazdı.

İskeçe Bölgesi Askeri Birimler Birliği’nin yazdığı mektubun içeriğinde şu ifadeler sıralanmaktadır.

  • Söylentilere göre, askeri kışlalarda görev yapan personel hakkında şu ana kadar resmi bir açıklama yok. Ancak İskeçe’de 3 farklı askeri kışlada görev yapan meslektaşlarımızdan 6 kişinin Koronavirüse karşı pozitif olduğu biliniyor.

 

  • Hem bizler hem de sizler tarafından yapılan müdahalelere rağmen, yetkili birimin Koronavirüsün yayılmasını önlemek için öngörülen ihtiyati tedbirleri uygulamakta başarısız veya eksik olduğu görünmektedir. Bugün bile, askeri koğuşlar kalabalık personel barındırmaya devam ediyor. Askerlerin birliklerdeki yoklama toplantıları halen kalabalık bir şekilde yapılmaktadır. Askerler tatbikat yerlerinde tüfekle atışlara devam etmektedir. Personelin araçlarla transferi bir eşya gibi üst üste istiflenerek devam etmektedir. Personelin tuvaletler, yemekhaneler ve kantinler gibi tesisleri ziyaret ettiğinde güvenlik mesafelerinin uygulanmadığı görülmektedir. Kişisel korunma (antiseptik, eldiven, maske) yetersizdir.

 

  • Buna ek olarak, askeri hastanemizde ve kışlaların içindeki sağlık merkezlerinde çok sayıda deneyimli meslektaşımızın var olmasına rağmen, şüpheli vakaların sayısına rağmen, çoğu birimin alışkanlıkları değişmemiş gibi görünüyor. Durumun kritikliği konusunda tamamen kayıtsızlık ve bilinç kaybı hissi verilmektedir.

 

  • İskeçe ve etrafı, Koronavirüsten en fazla etkilenen bölge olarak kabul edilirken, bölge sakinleri ve yerel yetkililer virüsün yayılmasını önlemek için özel çaba sarf ediyor gibi görünüyor. İskeçe’deki “Amiridio” kapalı spor salonunun, önlem olarak gerektiğinde vatandaşlarımızın tedavilerinin yapılmasına yönelik geçici bir hastaneye dönüştürüldüğü vurgulanmaktadır. Ehinos (Şahin) toplumu karantinanın ilk haftasındayken, şehir otellerimiz Türkiye’den dönen hemşehrimiz olan öğrencilerimize ev sahipliği yapıyor.

 

  • Yukarıdakilerden yola çıkarak, İskeçe’nin sağlık açısından özel bir şehir olduğu ve ayrıca herhangi bir koronavirüs bulaşması salgınının yerel toplumun temelleri üzerinde bir sağlık bombası oluşturabileceği için sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğu sonucuna varılmıştır.

İskeçe bölgesindeki hizmet veren meslektaşlarımızın sayısı, bölge sakinleri arasında önemli bir orana sahip olduğundan ve hastalığı daha geniş topluma (süpermarketlere, eczanelere ziyaretler vb.) Aktarmanın bir numaralı riski olduğundan şunları önermekteyiz.

  • Personelin birliklere gelişleri kışlaların güvenlik önlemleri ihtiyaçlarına göre katılımı sınırlandırılmalıdır. Diğer personel evlerinde kalmalıdır.

 

  • Başka bölgelere asker transferlerini durdurun, virüsün Ksanthi (İskeçe) coğrafi sınırlarının ötesine yayılma şansını sınırlayın.

 

  • Tüm askeri kışla ve kamp alanlarını dezenfekte edin ve tüm peronele kişisel koruyucu ekipman sağlayın ve doğru kullanımını izah edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz