Ana Sayfa Yunanistan Haber İlhan Ahmet’in KİNAL Partisi’nde Yaprak Dökümü Başladı

İlhan Ahmet’in KİNAL Partisi’nde Yaprak Dökümü Başladı

5
0

Milletvekili İlhan Ahmet’in KİNAL partisi, Venizelos’un kendisini parti dışı bıraktığını açıklamasından sonra bir anda karıştı. İstifalar başladı.

KİNAL Partisi Başkanı Fofi Gennimata’nın, PASOK Partisi eski Başkanlarından ve bir dönemler Yunanistan Dışişleri Bakanı olan Evaggelos Venizelos’u önümüzdeki seçimlerde kontenjan milletvekilleri liste başı adayı göstermemesinden sonra Venizelos KİNAL Partisi’nden ayrıldığını açıkladı. Fofi Gennimata Venizelos’un yerine Kaminis’i koyuyor. Böylece KİNAL’da kılıçlar çekildi.

Bu açıklamanın ardından istifalar ard arda gelmeye başladı. Bunların başında, daha önce PASOK partisi ve şimdi de KİNAL partisinde etkin bir konuma sahip olan Evros-Dedeağaç bölgesinden Yorgos Dolios da aday olmayacağını açıkladı.

KİNAL’da istifa furyası bununla da kalmadı. Venizelos’a destek amaçlı olarak Kiklades bölgesinden Sofia Theologitu, Korinthos bölgesinden Manos Epitropakis ve daha iki siyasi aday olmayacaklarını açıkladı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından KİNAL Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyeleri arasında ciddi anlamda kaygıların yaşandığı, dolayısıyla da Merkez Yürütme Kurulu’nun acilen toplanması gerektiği belirtiliyor.

Şimdi tüm gözler önümüzdeki günlerde yaşanabilecek gelişmelere çevrildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz