Ana Sayfa Türkiye | Dünya Haç Çıkarma Töreni Sırasında Fenalaştı

Haç Çıkarma Töreni Sırasında Fenalaştı

16
0

Haç çıkarma töreni sırasında fenalaşan Yunanistan vatandaşı hastaneye kaldırıldı.

Ayin sırasında denize atlayan bir Yunan vatandaşı, hipotermi nedeniyle fenalaştı. Boğulma tehlikesi geçiren yarışmacı denize atlayan balık adamlar tarafından baygın halde kıyıya çıkarıldı.

İstanbul Fatih Balat sahilinde haç çıkarma ayini için denize atlayan Yunanistan vatandaşı bir kişi, soğuk suyun etkisiyle fenalaşarak boğulma tehlikesi yaşadı.

Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’nde ve Yeniköy’deki Panagia Rum Ortodoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Ayin sonrası Fener Rum Patriği Bartholomeos, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej ile beraber dualar eşliğinde Balat sahile yürüdü.

Buradaki tören denize haç atılmasıyla başladı. Haçın denize atılmasıyla teknede bekleyen kişiler denize atladı. Bu esnada denize atlayanlardan Yunanistan vatandaşı öğrenilen bir kişi soğuk suyun etkisiyle hipotermi geçirdi. Durumu fark eden deniz polisleri, denizin içinde fenalaşan adama yardım için suya atladı. Denizden çıkartılan adam hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve adının Hristos Vosnakidis (46) olduğu öğrenilen kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Hastanede gözetim altında tutulan Vosnakidis’in haç atma töreni için Yunanistan’dan eşi ve oğlu ile birlikte geldiği öğrenildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz