Ana Sayfa Yunanistan Haber Gümülcine’de İz Bırakan Doktor Hayatını Kaybetti

Gümülcine’de İz Bırakan Doktor Hayatını Kaybetti

2
0

Gümülcine’de herkes onu Gümülcine Sismanoglio (Şişmanoğlu) Devlet Hastanesi Acil Servis’indeki görevinden tanıyordu.

Anestezi Uzmanı Dr. Sofia Papanastasiu 62 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gümülcine Sismanoglio (Şişmanoğlu) Devlet Hastanesi Acil Servis Müdürü Dr. Sofia Papanastasiu, tedavi gördüğü Atina’daki KAT Hastanesi’nde ağır beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Dr. Sofia Papanastasiu son aylarda yakalandığı hastalığın pençesinde kaldırıldığı Atina’daki KAT Hastanesi’nde yaşam savaşı veriyordu. Malesef daha fazla dayanamadı ve geçirdiği ağır beyin kanaması sonucu bu sabah hayatını kaybetti.

Dr. Sofia Papanastasiu Gümülcine’de aynı zamanda Gümülcine Hastanesi Ağrı ve Palyatif Bakım Kliniği’nden sorumlu, Batı Trakya’da Ulusal Acil Durum Merkezi (EKAB) müdürü ve Rodop Kanser Derneği’nin aktif bir üyesiydi.

Cenazesi 18 Aralık Cuma günü Atina’da Koronavirüs önnlemleri uygulaması nedeniyle ailesi ve yakınları tarafından toprağa verilecek.

Dr. Sofia Papanastasiu’nun ölümü ile ilgili Gümülcine Sismanoglio (Şişmanoğlu) Devlet Hastanesi Müdürü Magda Giamustari tarafından taziye mesajı yayınlandı.

Giamustari mesajında, “Güleryüzlü, istekli, dinamik, cömert ve yorulmak bilmeyen, tüm olayları 24 saat denetleyen, Acil Servis’in ayrılmaz bir parçası, dayanağı ve yardımcısıydı. Her zaman kimseye ve hiçbir şeye hayır demeden herkes için sonuna kadar kahramanca savaştı! Tanrı ruhunu bağışlasın!” ifadelerini kullandı.

Bir açıklama da Batı Trakya’da Ulusal Acil Durum Merkezi (EKAB) tarafından yapıldı. Açıklamada, verdiği hizmete övgüler yapılırken, ailesine ve yakınlarına da başsağlığı dilekleri iletiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz