Ana Sayfa Yunanistan Haber “Evros’ta (Meriç) Gerektiği Kadar Kalacağız”

“Evros’ta (Meriç) Gerektiği Kadar Kalacağız”

0
0

Meriç (Evros) bölgesinde görev yapan FRONTEX yetkilisi yaptığı açıklamada “Evros’ta Gerektiği Kadar Kalacağız” dedi.

100 subay ve 46 devriye aracı ile Yunanistan-Türkiye sınırı Meriç bölgesinde görev yapan FRONTEX komiseri Fabrice Leggeri “ta Nea” gazetesine yaptığı açıklamada, “Evros’ta Gerektiği Kadar Kalacağız” dedi.

Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Komiseri Fransız Fabrice Leggeri şu ifadeleri kullandı.

“Gelecekte Frontex’in 10.000 sınır muhafızına ve sahil güvenlik görevlilerine ihtiyacı olacaktır.”

 

“Frontex, Yunanistan kara sınırlarında 46 devriye aracıyla birlikte ek olarak 100 subay daha görevlendirdi. Şu anda, subaylar iki ay daha orada kalacak ve durumdaki gelişmelere bağlı olarak, Yunan makamlarıyla birlikte operasyonun uzatılıp uzatılmayacağına karar vereceğiz. Gelecek hakkında spekülasyon yapmak istemiyorum. Söyleyebileceğim tek şey, durumun istikrarsız olduğu, ancak Yunan makamlarını desteklemek için oradayız ve gerektiği kadar kalacağız. Burada gördüğümüz, Yunanistan’a girmek, AB sınırını zorla geçmek için yapılan şiddet girişimleridir. Bu gözardı edemeyeceğimiz çok önemli bir noktadır. Size bir örnek vermek gerekirse, 300 beyaz kask almaya karar verdim.  Çünkü karşı taraftan düzenli olarak atılan taşlar, Yunan polis memurlarına ve Evros yakınındaki kara sınırlarına yerleştirilen sınır muhafızlarının üzerlerine düşüyor.”

Gelecekte Frontex, ulusal makamların sınırları kontrol etmesine ve yasadışı göçü yönetmesine yardımcı olmak için 10.000 sınır muhafızına ve sahil güvenlik görevlilerine ihtiyaç olacaktır. Kendi ekipmanlarımız ve subay birlikleriyle, bir kriz durumuna hızla yanıt vermek için daha esnek olacağız.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz