Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ DAVUTOĞLU ME ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ DAVUTOĞLU ME ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ

17
0

Ο Τούρκος υπουργός πραγματοποίησε τιμητικές επισκέψεις στους ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων στην İstanbul

Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξασφάλιση και την εδραίωση της ειρήνης στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τις υπόλοιπες περιοχές πραγματοποίησε τιμητικές επισκέψεις στους πνευματικούς ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων στην İstanbul.

Ο Τούρκος υπουργός πρώτα συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη του Μοναστηρίου Deyrulzafaran, Saliba Özmen.

Ο κύριος Davutoğlu, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Ρωμιό Πατριάρχη του Fener, Βαρθολομαίο, επισήμανε ότι αναλογούν σημαντικές ευθύνες στους πνευματικούς ηγέτες για την ειρηνική συμβίωση των κοινωνιών.

Ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την πλευρά του δήλωσε ότι προσεύχονται στον Πρωθυπουργό Erdoğan για τη συνέχιση της παγκόσμιας ειρήνης.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε επίσης ξεχωριστά τον πληρεξούσιο Πατριάρχη των Αρμενίων της Τουρκίας Αρχιεπίσκοπο Arem Ateşyan, τον Μητροπολίτη της Ασσυριακής Εκκλησίας Yusuf Çetin και τον πληρεξούσιο Πατριάρχη της Ασσυριακής Καθολικής Εκκλησίας Yusuf Sağ.

Ο Ahmet Davutoğlu τέλος στην İstanbul συναντήθηκε με τον αρχιραβίνο τον Εβραίων της Τουρκίας İsak Haleva.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Τούρκος υπουργός έκανε νύξη στη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου ενώ ο Haleva από την πλευρά του ευχαρίστησε για τις αλλαγές που έγιναν στον νόμο περί βακουφιών.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz