Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar Birçok Ülke Durdurdu, Yunanistan Devam Ediyor

Birçok Ülke Durdurdu, Yunanistan Devam Ediyor

1
0

AstraZeneca aşısıyla ilgili hızlı gelişmeler yaşanıyor, on ülke bu aşının kullanımını durdurdu. Yunanistan ise devam ediyor.

Almanya’dan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Fransa’nın AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldığını ve hemen ardından İtalya’nın da aynı yolu izlediğini duyuruldu. Güney kıbrıs’ın da aşının kullanımını askıya aldığı açıklandı. Bu, aşının kullanımını askıya alan ülke sayısını 9 Avrupa ülkesi ve Tayland ile birlikte ona yükseldi.

Değişik ülkelerde bu gelişmeler yaşanırken, Yunanistan AstraZeneca aşısının 60 – 65 yaş arasında vatandaşlara yönelik kullanımına devam ediyor.

Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), kanda pıhtılaşmaya neden olduğu gerekçesiyle kullanımı bazı Avrupa ülkelerinde durdurulan COVID-19 aşısı AstraZeneca’nın, faydalarının risklerinden fazla olduğunu açıkladı.

Perşembe günü kesinleşecek

Söz konusu vakalardaki sorunlara aşının neden olup olmadığına yönelik incelemelerin devam edeceği belirtilen açıklamada, elde edilen bilgiler ışığında perşembe günü bir sonuca varılacağı kaydedildi.

Açıklamada, “İnceleme devam ederken EMA, AstraZeneca aşısının hastaneye yatışlar ve ölümlerle bağlantılı olarak Kovid-19’u önlemedeki faydasının, yan etki risklerine göre ağır bastığı görüşünü korumaktadır” sözlerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz