Ana Sayfa Yunanistan Haber Bir Tabak Bedava Yemek İçin Metrelerce Kuyruk!!!

Bir Tabak Bedava Yemek İçin Metrelerce Kuyruk!!!

0
0

Bazen bir fotoğraf karesi ülkedeki ekonomik durumu anlatmaya yetebiliyor. Satırlarca yazı yazmaya gerek kalmıyor.

Yunanistan’da bir yandan Türkiye’ye karşı “çılgınça” silahlanma devam ederken, vatandaşlar bir tabak bedava yemek için uzun kuyruklar oluşturuyor, dakikalarca ayakta bekliyor.

Fotoğraf karelerinde de görüldüğü üzere bu manzara, Selanik’te ve özellikle de Polihni semtinde bir restoran sahibi son derece kibar bir jest yapmaya kalkınca bir tabak yemek için metrelerce kuyruk oluştu. İhtiyacı olan vatandaşlar haklarına düşen bir öğün yemek almak için sabırla ayakta dakikalarca bekledi.

Restoran sahibi ihtiyacı olan kişilere bedava yemek dağıtmaya karar verdiğini açıklamasıyla birlikte, ücretsiz yemek almak için toplanan Selanikli vatandaşlar metrelerce uzun kuyruklar oluşturdu.

Artık bu lokanta bölgede meşhur oldu ve her Pazar günü lokantanın dışında vatandaşların oluşturduğu sıra ve uzun kuyruk uzadıkça uzuyor.

Selanik basını bu manzarayı fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdi ve “Selanik’te yoksulluk mahvediyor !!! Korona döneminde bir poşet yemek için kuyruklar oluştu!!!” başlığını kullanan gazete sadece Selanik’in bir semtinde yaşanan bu durumu ortaya koyuyor.

Bu durum sadece Selanik’te değil, belki başka kentler ve bölgelerde de benzeri bir uygulama olsa, durum o bölgelerde de aynı olacaktır. Kimsenin şu an sessiz kaldığına bakılmasın, Yunanistan’ın ekonomik durumu uzun yıllar geri döndürülemez seviyeye geldi dayandı.

 

Kaynak foto Thes.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz