Ana Sayfa Yunanistan Haber Balkanlar’ın İncisi Savvidis’in Elinde

Balkanlar’ın İncisi Savvidis’in Elinde

1
0

Balkanlar’ın incisi olarak adlandırılan Selanik Limanı PAOK’un patronu Savvidis’in eline geçti. Savvidis tam stratejik bir bölgeye oturmayı kısa sürede başardı.

BİRLİK Gazetesi olarak defalarca yazdık, Savvidis’in Kuzey Yunanistan’a yatırım yapmasının asla tesadüf olmadığını, ilk önce yunanistan’a ve özellikle de Kuzey Yunanistan’a ayak basar basmaz PAOK futbol takımını almasını bilinçli bir yatırım olduğunu yıllar önce yazmıştık. Nihayet bugün ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmış oldu.

İvan Savvidis, Selanik Liman İdaresi’ndeki Alman Helanor Holding’in hissesini satın alıyor ve bu da onu Selanik Limanı’nın mutlak patronu yapıyor.

Belterrra ve DIEP tarafından ortaklaşa yapılan resmi açıklamaya göre, anlaşmanın Rekabet Komisyonu tarafından onaylanmasına kadar herhangi bir hisse devri işlemi yapılmıyor. Ancak anlaşmanın Rekabet Komisyonu tarafından onaylanmasından sonra hisseler el değiştirebiliyor.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: “Bugün, 2 Şubat 2021, Helanor Holdings Ltd. arasındaki anlaşma Rekabet Komisyonu’nun onayına tabi olarak açıklandı. (% 100 Deutsche Invest Equity Partners GmbH’ye aittir) ve Belterra’nın satın alacağı Belterra Investments Ltd. ve Helanor Holdings Ltd. Hisselerinin % 70’ini Thessaloniki Port Authority SA’nın başlıca dolaylı hissedarı olan Melbery InvestmentsLtd.’ye satacak.”

Melbery, Selanik Limanı’nın hisselerinin % 67’sine sahip olan Kıbrıs Rum Kesimi merkezli SEGT’nin % 66.67 hissedarıdır.

Anlaşma, Rekabet Komisyonu tarafından onaylanırsa, Belterra Investments Ltd. Melbery’nin tek hissedarı olacak (Melbery’nin hisselerinin % 100’üne sahip olacak).

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz