Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina Karanlığa Gömüldü, Ordu Devreye Girdi!

Atina Karanlığa Gömüldü, Ordu Devreye Girdi!

0
0

Kötü hava koşulları nedeniyle Başkent Atina’nın birçok bölgesine elektrik verilemiyor. 250.000 ailenin karanlığa mahkum olduğu ileri sürüldü.

Tüm Yunanistan’ı etkisi altına alan “Midia” daha çok Başkent Atina’nın kuzey bölgesini vurdu. Kötü hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle fırtınanın da etkisiyle Atina caddelerinde bulunan ağaçlar elektrik kablolarının üzerine devirildi ve Atina’nın büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşanıyor. Bazı bölgelere 24 saatten bu yana elektrik verilemiyor.

SKAİ televizyonu ana haber bültenine konuşan DEDDHE elektrik dağıtım şirketi CEO’su Tasos Manos durumun oldukça zor olduğunu, var olan hasarların yanısıra oluşan yeni hasarlara göre de sürekli olarak durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.

Şu an itibariyle Atina’nın değişik bölgelerinde 600-700 ağaç elektrik dağıtım şebekesi kablolarının üzerine devrildiğini, oluşan hasarın onarılması için 400 teknisyenin aralıksız çalıştığı ve bunlara ilaveten daha 60 teknisyenin de başka illerden Atina’ya getirildiği belirtiliyor.

Sivil Koruma Genel Sekreterliği, hasarın giderilmesi çabalarının bir parçası olarak, Sivil Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un katıldığı olağanüstü toplantı sonrasında Ordunun, İtfaiyenin ve EMAK’ın birlikte hareket ederek teknisyenlerden, araç ve makinelerden oluşan yaklaşık 160 kişiden oluşan 40 ekibi seferber ettikleri belirtiliyor.

Şiddetli hava koşullarının üstesinden gelmek için, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, büyük inşaat şirketlerinden elektrik şebekesini eski haline getirmek için gerekli olan ağaçların kesilmesi gibi işlerde yardımcı olacak insan ve makine sağlamalarını talep ettiği ifade ediliyor.

DEDDHE elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ciddi sorunların şu bölgelerde bulunduğu belirtiliyor.

– Drosia

– Εkali

– Agios Stefanos

– Aniksi

– Papagu

– Kifisia ve nea Erithrea semlerindeki bazı bölgeler.

Ayrıca şu aşağıdaki bölgelerde de sorunların olduğu belirtiliyor.

– Filothei

– Psihiko

– İliupoli

– Halandri

– Agios Apostolos-Kalamu

– Agios Stefanos

– Petrupoli

– Glifada

– Peristeri

– İlion

– Vrilissia

– Kato Kifisia

– Μarusi

– Dahtilidi Amarusiu

– Luça

– Paleo Psihiko

– Neo Psihiko

– Grammatiko

– Agia Paraskevi

– Polidroso

– Dionisos

– Kapandritis

– Κiurka

– Κalogreza

– Μenidi

– Νeo İraklio

– Skaramangas

– Salamina

– Αvlona

– Nea İonia

– Μetamorfosi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz