Ana Sayfa Yunanistan Haber Amerikalılara, Meriç’i Nasıl Geçeceklerini Gösterdiler

Amerikalılara, Meriç’i Nasıl Geçeceklerini Gösterdiler

5
0

55 subay, 237 erin katılımıyla Meriç (Evros) Nehri kıyılarında Yunanistan tarafında (ΜΑΝΙΤΣΑ – 2019) askeri tatbikat gerçekleştirildi.

20 Haziran 2019 Perşembe günü 55 subay ve 237 erin katılımıyla Meriç (Evros) Nehri kıyılarında Yunanistan tarafında (ΜΑΝΙΤΣΑ – 2019) askeri tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatı izlemeye 1 Ordu komutanı Korgeneral Konstantinos Floros’un yanısıra ABD ordusuna ait iki üst düzey subay gözlemci olarak katıldı. 4. Kolordu komutanı ve diğer bölge komutanları hazır bulundu.

1. Ordu komutanı Korgeneral Konstantinos Floros’un tatbikat sonrası subay ve erlere yönelik yaptığı konuşması dikkat çekiciydi ve tamamen Türkiye’ye yönelik bir saldırı planı üzerine olduğu açıkça görüldü.

Korgeneral Konstantinos Floros, basına yönelik açık olan konuşmasının bölümünde şu cümleleri sarf etti.

“Şimdi döktüğümüz bu ter, zamanı geldiğinde az kan dökmemize katkı sağlayacaktır.”  

“Burada bedenler düşecek, şimdilik sadece ter döküyoruz, bu döktüğümüz ter, gerçek anlamda bunu yaptığımızda bizi sağlama alacaktır ve mümkün mertebe kan katkımızın az olmasını sağlayacaktır.

Bu operasyon gerçek şartlarda tabi ki başka türlü olacak. Bugün bu gördüğümüz operasyondan daha çok fazla zor olacak. Ancak bugün burada gördüğüm bu organizasyon, personeli ve iyi kurulmuş makineleri ile birlikte arı kovanı gibi çalışması bana, düşman baskısı ve tabii ki gerçek şartlar altında daha iyi başaracağız deme hakkını veriyor.

Tabii ki tüm bunların hepsi başka meselelerin birleşmesiyle de bağlantılı ve burada şunu söylemeliyim bu operasyonlar boşlukla olmuyor, uçaklarımız olacak, helikopterlerimiz olacak, saldırı helikopterlerimiz olacak, daha fazla araç gereçlerimizle birlikte karşıya yönelik dizilişlerimiz olacak, karşıdan düşmanın tepkisi olacak. Ancak bugün burada gördüğüm beni kesinlikle memnun etti.”

Tatbikatın Video ve fotoğraflarını izle:

https://alexpoli.gr/evros-tams-manitsa-2019-askisi-poy-k/

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz