Ana Sayfa Yunanistan Haber 440 Milyon Euro’ya 5 Adet F-35

440 Milyon Euro’ya 5 Adet F-35

3
1

Yunanistan “acilen” 440 milyon euro’ya 5 adet F-35 almak istiyor.

Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri’nden 440 milyon euro’ya “acilen” 5 adet F-35 savaş uçağı almak için görüşmelere hız verdi.

Yunanistan’da başta Başbakanlık Konutu Maksimu olmak üzere Savunma Bakanlığı ve ve Ekonomi Bakanlıklarında 440 milyon euro’nun kaynak ve hesapları yapılmaya başlandı.

Bunun sebebinin de Yunanistan ile Türkiye arasında son döneme gerginleşen ilişkilerin neticesinde Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı özellikle Ege ve Akdeniz’de üstünkük sağlamak istemesi.

Atina’da Savunma Bakanlığı Pentagon’da şimdi bu F-35 savaş uçaklarının Ege semalarında yaşanan gerginliklere uygun olup olmadığı, ucuz maliyetle uçabilme imkanına sahip olup olmadığı hesaplanıyor.

Öte yandan Başbakanlık Konutu Maksimu ve Savunma Bakanlığı’nda yapılan değerlendirmeye göre, F-35 savaş uçaklarının Yunanistan’da konuşulmaya başlanmasıyla Ankara’nın psikolojik darbe yaşadığı ileri sürülüyor.

Son olarak Atina’nın yaptığı hesaplarda, Türkiye için üretilen 5 adet F-35 savaş uçağının depolarda bekletldiğinin Yunanistan açısından bir fırsat olduğu değerlendirilmeleri yapılırken, Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programından çıkarılmasının neticesinde Yunanistan’ın bu 5 adet F-35 savaş uçağını alma şansının yüksek olduğu belirtiliyor. Bu vesileyle önümüzdeki mart ayında bu konuda olumlu ve önemli gelişmelerin yaşanabileceği üzerinde duruluyor.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz