Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Προς τον αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

11
0

Ως διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Δασκάλων Αποφοίτων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης των Νομών Ροδόπης – Έβρου και Ξάνθης  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, μας έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση οι επανειλημμένες Ε.Δ.Ε. που διατάσσονται τον τελευταίο καιρό εναντίον συναδέλφων μας ακόμα και για τα πιο απλά παραπτώματα.

 

Για Παράδειγμα:

Η κατηγορία εναντίων του συναδέλφου μας κ. Μεχμέτ ΔΕΡΝΤΙΜΑΝ που ήταν και ο διευθυντής του Σχολείου (1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Λυκείου Ν. Ροδόπης) δήθεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο του σχολείου και συνομιλούσε με το εξωτερικό (Τουρκία).

Η πραγματικότητα όμως διαφέρει, όπως φαίνεται και στο απολογητικό του υπόμνημα, αφού ναι μεν ο κύριος Δερντιμάν παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε το σταθερό τηλέφωνο του σχολείου για κάποιες συνομιλίες με την Τουρκία αλλά δήλωσε ότι οι συνομιλίες έλαβαν χώρα με Τούρκους συναδέλφους μας στο πλαίσιο διοργάνωσης  ενός επιμορφωτικού σεμιναρίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των δύο χωρών.

Επειδή πριν από διάστημα ενός έτους ακριβώς ο συνάδελφος μας κύριος Δερντιμάν είχε υποβληθεί ξανά στην διαδικασία της Ε.Δ.Ε και τιμωρήθηκε ιδιαίτερα σκληρά (απομάκρυνση έξι (6) μηνών από τα καθήκοντα του και μάλιστα άνευ αποδοχών) διότι είχε δηλώσει ότι θεωρεί άδικη την απομάκρυνση του από την θέση του Διευθυντή. Καταλαβαίνεται ότι οι επαναλήψεις συνεχόμενων διαταγών για Ε.Δ.Ε προς το ίδιο πρόσωπο δημιουργούν μία μεγάλη σύγχυση στην κοινωνία των Μειονοτικών εκπαιδευτικών και από την άλλη δημιουργεί και υπόνοιες ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι στο στόχαστρο μονίμως, συνεπώς και το εξιλαστήριο θύμα για να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις στον χώρο της Μειονοτικής εκπαίδευσης. 

Επίσης η κατηγορία εναντίον του συναδέλφου μας κυρίου Αχμέτ ΚΟΝΤΕ. Ο κύριος Κόντε κατηγορείται για ατελή εκτέλεση των καθηκόντων του ως Διευθυντή στο 1ο Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης, επίσης ότι παρότρυνε τους εκπαιδευτικούς του ολοήμερου προγράμματος να βάζουν παρουσίες  στο απουσιολόγιο στη θέση των μαθητών οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν προσέρχονταν στα μαθήματα του ολοήμερου προγράμματος και ότι κάπνιζε στο χώρο του σχολικού κτιρίου!

 

Στην απολογία του ο κύριος Κόντε παραδέχτηκε ότι είχε καπνίσει εντός του σχολικού κτιρίου αλλά βέβαια όχι ενώπιον των μαθητών αλλά μόνο στο γραφείο των δασκάλων και πουθενά αλλού. Βέβαια εδώ να αναφέρουμε ότι δεν είναι ο μόνος εκπαιδευτικός ο οποίος καπνίζει στο γραφείο των δασκάλων κατά την ώρα των διαλλειμάτων. Τότε λοιπόν θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλοι οι καπνιστές δάσκαλοι με απομάκρυνση τριών (3) μηνών από τα καθήκοντα τους και μάλιστα άνευ αποδοχών. Διότι ο κύριος Κόντε προφανώς τιμωρήθηκε κατ’ αυτόν τον δυσβάσταχτο τρόπο μόνο για το παράπτωμα του καπνίσματος, διότι τις άλλες κατηγορίες ουδέποτε τις αποδέχτηκε και ούτε αυτές ποτέ αποδείχτηκαν.

 

Στο σημείο αυτό θα επιθυμούσαμε να σας επισημάνουμε τις ιδιαιτερότητες του τομέα της μειονοτικής εκπαίδευσης και πόσο έχει ευαισθητοποιηθεί η Μειονότητα το τελευταίο διάστημα πάνω σε αυτό το θέμα λόγω των συνεχών τριβών που υπάρχουν ανάμεσα στους μειονοτικούς εκπαιδευτικούς και την Πολιτεία. Διότι δεν είναι δυνατόν να υπολειτουργούν τα Μειονοτικά Σχολεία ένα (1) ή δύο (2) μήνες σχεδόν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης δασκάλων.

 

Επίσης να θέσουμε υπόψη σας ότι οι συνεχόμενες Ε.Δ.Ε προς συναδέλφους μας για παραπτώματα οδηγούν την κοινή γνώμη της Μειονότητας σε απόλυτο διχασμό, με συνέπεια να στιγματίζονται οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι και αυτό να έχει αντίκτυπο στην κοινωνική εικόνα τους.

                                    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

Ζητούμε να σταματήσουν οι συνεχόμενες Ε.Δ.Ε για παραπτώματα που δεν συμβάλουν στην πραγματική δυσλειτουργία των σχολείων.

Ζητούμε πιο ήπιες μεθόδους και μορφές τιμωρίας προς τους συναδέλφους μας ΚΑΙ να μην αποτελεί η απομάκρυνση άνευ αποδοχών η μόνη μέθοδος τιμωρίας, ειδικά αυτή την εποχή που η κοινωνία μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την επιμέλεια που θα δείξετε για το θέμα που μας δημιουργεί τόση αναστάτωση και ευελπιστούμε την εισήγησή Σας προς το Υ.Σ.Μ.Ε. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό,

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων      Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων

 Αποφ. Ε.Π.Α.Θ. Ν.Ροδόπης-Ν.Έβρου               Αποφ. Ε.Π.Α.Θ. Ν.Ξάνθης

           Ο Πρόεδρος                                                    Ο Πρόεδρος          

 

 

 

 

 

 

                  Ιμπραχήμ ΜΕΜΕΤ                                     Αλή ΑΧΜΕΤ ΧΟΤΖΑ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz