Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Περιμένω απαντήσεις από τον κύριο Καλεντερίδη

Περιμένω απαντήσεις από τον κύριο Καλεντερίδη

0
0

Φυσικά δεν εκπλησσόμαστε με αυτά που γράφει κατά καιρούς ο κύριος Σάββας Καλεντερίδης, ενάντια στην Τουρκο-Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης αλλά και της Τουρκίας.

Πρωτίστως αυτά που γράφει εναντίον της Μειονότητας αν και δεν συμφωνώ μαζί του, εγώ προσωπικά τον σέβομαι για το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Αλλά, θα ήθελα να θέσω μόνο δυο ερωτήσεις στον κύριο Σάββα Καλεντερίδη.

Κύριε Καλεντερίδη, δεν θα σχολιάσουμε πολύ αρνητικά το σχόλιο σας τα περί Τουρκιάς που γράψατε, αλλά πιστεύοντας ότι θα απαντήσετε με ειλικρίνεια, θα σας θέσουμε μόνον δύο ερωτήσεις. Τις οποίες εσείς είσαστε γνώστης τον απαντήσεων αυτόν τον ερωτήσεων. Διότι χρόνια εργαστήκατε στις μυστικές υπηρεσίες (ΚΥΠ-ΕΥΠ ) της χώρας μας Ελλάδας, σε νευραλγικά πόστα. Ακόμη και στην Τουρκία. Άρα, και υποθέτουμε ότι ξέρετε πάρα μα παρά πολλά!

Πρώτον, τι έχετε να πείτε για το ΡΚΚ, που από την πρώτη στιγμή κατά διαστήματα εισήλθαν παράνομα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα, και ειπώθηκε δια μέσου του τύπου ότι εκπαιδεύτηκαν στην Εύβοια και σε άλλα διαφορετικά σημεία της Ελλάδας και διαμένουν ακόμη και μέχρι σήμερα στο Λαύριο Αττικής. Αυτό δεν είναι έγκλημα;

Δεύτερον, κύριε Καλεντερίδη, γνωρίζετε την Συνθήκη της Λωζάννης, που μιλά και κατοχυρώνει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Τουρκο-Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη. Που αιώνες ζει εφαρμόζοντας το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους ενσωματωμένα στον κορμό της Ελλάδας.

Όπως όλοι γνωρίζουν και εσείς φυσικά, καταπατιούνται τα δικαιώματα της από το Ελληνικό κράτος. Όσες κυβερνήσεις και αν ήρθαν στην εξουσία, όλες και κάτι της αφαίρεσαν, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Πολύ απλά, αυτά που γίνανε και γίνονται ακόμη και σήμερα εναντία της Μειονότητας, να αφαιρούνται τα δικαιώματα της δεν είναι έγκλημα;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων για της απαντήσεις σας κύριε Σάββα Καλεντερίδη.

Ιλχάν ΤΑΧΣΙΝ

Δημοσιογράφος

 

Αυτό είναι το κείμενο του κυρίου Καλεντερίδη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σ.Καλεντερίδης: «Αυτά είναι τα εγκλήματα της Τουρκίας κύριοι της ΕΕ»

«Το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό»

Σε λίγες μέρες έχουμε Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας και το εάν θα της επιβληθούν κυρώσεις.

Το λάθος που έγινε στο θέμα αυτό από πλευράς Κύπρου και Ελλάδας, είναι το ότι περιοριστήκαμε στα ζητήματα που μας αφορούν και αφήσαμε εκτός ευρωπαϊκής ατζέντας κορυφαία ζητήματα που αφορούν το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί όσο επιμένεις και ζητάς από τις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε ζητήματα που σε αφορούν και δεν θέτεις ζητήματα που αφορούν και τις ίδιες, τόσο αποδυναμώνεις τη θέση σου.

Όσο για τα θέματα, πέραν των εθνικών μας ζητημάτων, που θα μπορούσαμε κατ’ αρχάς να προετοιμάσουμε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και στη συνέχεια να θέσουμε στη Σύνοδο Κορυφής, αυτά είναι πολλά.

Έχουμε και λέμε:

1.Συνεργασία της Τουρκίας με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία έχει μετατρέψει σε «τέχνη» τη συνεργασία με τέτοιες οργανώσεις.

Πρώτον, συνεργάστηκε επί χρόνια και συνεχίζει να συνεργάζεται με τους τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους», τα ηγετικά στελέχη του οποίου είχαν έδρα στην Τουρκία και συνεργαζόντουσαν με την οικογένεια Ερντογάν στην διακίνηση και πώληση του πετρελαίου που εξόρυσσαν από τις πετρελαιοπηγές της Συρίας. Σχετικό φάκελο με ντοκουμέντα για τη συνεργασία αυτήν κατέθεσε η Ρωσία στον ΟΗΕ.

Δεύτερον, συνεργάζεται, εκπαιδεύει και εξοπλίζει ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, τις οποίες στρέφει εναντίον των Κούρδων της Συρίας, διαπράττοντας, δια της εκδίωξης των Κούρδων και δια της δημογραφικής αλλοίωσης, εθνοκάθαρση και γενοκτονία στο Αφρίν, την Αλ Μπαμπ, το Γκίρε Σπι και τη Σερεκάνιγιε, περιοχές όλες της βόρειας Συρίας.

Τρίτον, συνεργάζεται, εκπαιδεύει και εξοπλίζει ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή του Ιντλίμπ, την οποία κατέχει με στρατεύματα τα οποία συνεργάζονται ανοικτά με αυτές τις ομάδες. Μάλιστα στρατόπεδα της Αλ Νούσρα, που είναι παρακλάδι και της Αλ Κάιντα, βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Τέταρτον, συνεργάζεται, εκπαιδεύει, εξοπλίζει και μεταφέρει ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη, όπου τις χρησιμοποιεί για να εγκαθιδρύσει στη χώρα αυτή ένα ισλαμικό καθεστώς ελεγχόμενο από το τουρκικό κράτος. Το θέμα αυτό αφορά άμεσα στην Ε.Ε., γιατί από κει η Τουρκία θα παίζει το ίδιο παιχνίδι παράνομης μεταφοράς στην Ευρώπη μουσουλμάνων μεταναστών, με προφανή στόχο να αυξήσει τον αριθμό των μουσουλμανικών κοινοτήτων, όπως είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της Άγκυρας για τον έλεγχο εν καιρώ της ίδιας της Ευρώπης.

Πέμπτον, συνεργάζεται, εκπαιδεύει, εξοπλίζει και μεταφέρει ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στο Αζερμπαϊτζάν, για συμμετοχή στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και στη συνέχεια εγκατάσταση σε περιοχές που έχουν καταλάβει, με στόχο την δημογραφική αλλοίωση και εθνοκάθαρση του χριστιανικού πληθυσμού.

2.Οργανωμένη παράνομη διακίνηση αλλοδαπών μουσουλμάνων

Είναι γνωστή σε όλους και κυρίως στη FRONTEX η συμμετοχή υπηρεσιών του τουρκικού κράτους στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, στην συντριπτική τους πλειονότητα μουσουλμάνων το θρήσκευμα, προς την Ελλάδα και την Κύπρο, με σκοπό τη δημογραφική αλλοίωση της Ελλάδας αλλά και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό γιατί  οι αλλοδαποί που εισέχονται παράνομα στην Ελλάδα, έχουν στόχο να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να επωφεληθούν από τις πρόνοιες και τις παροχές του κράτους πρόνοιας και να ικανοποιήσουν την διαταγή του Κορανίου, που τους λέει να εξαπλώσουν το Ισλάμ σε όλον τον κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ετοιμάσει  και να παραδώσει στις χώρες της Ε.Ε. έναν φάκελο με συνταρακτικά στοιχεία και ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν την εμπλοκή του τουρκικού κράτους και τη συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών με τις συμμορίες των λαθροδιακινητών.

3.Δράση των παρακρατικών οργανώσεων της Τουρκίας στις χώρες της Ε.Ε.

Η Ελλάδα διαθέτει στοιχεία με την δράση τέτοιων οργανώσεων στις χώρες τις Ε.Ε., που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και την άσκηση τρομοκρατίας σε Κούρδους, Αλεβίτες, Αρμενίους, αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν κλπ.

Στο θέμα αυτό η Ελλάδα θα βρει ευήκοα ώτα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις ισλαμιστικής τρομοκρατίας στις χώρες της Ε.Ε., κρούσματα τα οποία, τουλάχιστον στην αρχή, αν δεν επικρότησε, έσπευσε να δικαιολογήσει η Τουκρία.

Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Από τη στιγμή που η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα, είναι υποχρεωμένη να τηρεί τα Κριτήρια της Κοπεγχάγης αλλά και τις νόρμες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ισχύουν στην Ευρώπη.

Είναι αδιανόητο η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις συλλήψεις δημοσιογράφων, δικηγόρων, γιατρών,  απλών πολιτών, απλά γιατί αυτοί δεν είναι αρεστοί στο καθεστώς Ερντογάν.

Ο φάκελος που θα πρέπει να σταλεί στις χώρες της Ε.Ε. και να υποβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής, για το θέμα αυτό, θα πρέπει να είναι ογκώδης.

4.Πολιτική γενοκτονία των Κούρδων

Αφήσαμε τελευταίο το θέμα των διώξεων που υφίστανται οι Κούρδοι, γιατί είναι ίσως η μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, που ένα κράτος το οποίο απαιτεί με περισσό θράσος και αναίδεια πολιτική ισότητα για μια μειονότητα 180 χιλιάδων ανθρώπων, που αποτελεί το 18% του πληθυσμού ενός άλλου κράτους, όχι μόνο να μην αναγνωρίζει τα ίδια δικαιώματα σε μια αντίστοιχη μειονότητα 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά τους στερεί ακόμα και τα βασικά τους δικαιώματα.

Η Τουρκία απαιτεί στην Κύπρο πολιτική ισότητα και έλεγχο ολόκληρου του κράτους από τους Τουρκοκύπριους, που αποτελούν το 18% του πληθυσμού του νησιού, και αρνείται το δικαίωμα ακόμα και στην εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα στους Κούρδους, οι οποίοι είναι αυτόχθονος λαός και κατοικεί χιλιάδες χρόνια στην περιοχή, ενώ οι Τούρκοι είναι εισβολείς και κατακτητές στη χώρα τους.

Και ενώ η τουρκική κυβέρνηση, όταν το 1999 τους παρέδιδαν στο Ναϊρόμπι τον Οτζαλάν, είχε υποσχεθεί με υπογραφή συμφωνίας στις ΗΠΑ  ότι θα επιτρέψει στους Κούρδους να έχουν πολιτική δράση και έκφραση, τα τελευταία χρόνια το τουρκικό κράτος έχει συλλάβει και έχει φυλακίσει τους συμπροέδρους του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δεκάδες βουλευτές και εκλεγμένους με ποσοστά 70 και 80% δημάρχους, τους οποίους έχει υποκαταστήσει με κρατικούς επιτρόπους, ενώ έχει επίσης συλλάβει και φυλακίσει πολλές χιλιάδες πολιτικά στελέχη του HDP αλλά και μαζικών οργανώσεων που εκφράζουν τον πολύπαθο κουρδικό λαό.

Αυτά τα… ολίγα. Καλό είναι λοιπόν οι διπλωμάτες μας να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα επεκτατική ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι ελληνικό αλλά κυρίως ευρωπαϊκό και με βάση αυτό ας προετοιμαστούν, για να είμαστε «πάνοπλοι» στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί έχει αποδειχτεί ότι όταν απαιτούμε δίκην ελεημοσύνης την κατανόηση των χωρών μελών της Ε.Ε. μόνο για θέματα που αφορούν μόνον εμάς, δεν πετυχαίνουμε και πολλά πράγματα.

Άλλωστε, πώς να δείξει ο άλλος κατανόηση στα δικά σου προβλήματα, όταν δεν δείχνεις κι εσύ εμπράκτως για τα δικά του;

Δουλειά λοιπόν, για να πετύχουμε αποτέλεσμα.

Σημείωση: Αυτή η ιλαροτραγωδία με την πολιτική γενοκτονία και την εθνοκάθαρση των Κούρδων από το τουρκικό κράτος πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Επειδή οι Κούρδοι δεν έχουν δικό τους κράτος, για να καταγγείλουν τις σφαγές και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, δεν θα τους αφήσουμε μόνους κάτω από το γιαταγάνι του Τούρκου. ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες ενός λαού 40 εκατομμυρίων ψυχών.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz