Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Η Τουρκία τιμάει σήμερα την 97η επέτειο ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας

Η Τουρκία τιμάει σήμερα την 97η επέτειο ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας

6
0

Η Τουρκία τιμάει σήμερα την 97η επέτειο, από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η Γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου θα γιορταστεί με διάφορες τελετές σε όλη τη χώρα, στις εξωτερικές αντιπροσωπείες και την ΤΔΒΚ.

Η 97η επέτειος κήρυξης της Δημοκρατίας θα γιορταστεί με τελετές σε όλη την επικράτεια, τις επίσημες εξωτερικές αντιπροσωπείες και την “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”.

Η πρώτη τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ανίτκαμπıρ στην πρωτεύουσα Άνκαρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και η αποστολή που θα τον συνοδέψει θα καταθέσουν στεφάνι στην μαυσωλείο του Ατατούρκ.

Μετά από την τελετή στο Ανίτκαμπιρ οι εορτασμοί θα συνεχιστούν στο Προεδρικό Συγκρότημα. Ο Ερντογάν θα ανταλλάξει ευχές εδώ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένετε επίσης να εγκαινιάσει την ‘Έκθεση Εθνικού Αγώνα’ στο Μπέστεπε με αφορμή αυτή την ειδική ημέρα.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα θα συνεχιστεί με την “Ποπμπή της Γιορτής της Δημοκρατίας”. Η παρέλαση που θα ξεκινήσει μπροστά από την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας θα ολοκληρωθεί στην Πρώτη Βουλή. Πριν την παρέλαση η μπάντα θα δώσει συναυλία.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Προεδρίας υπό τη διοργάνωση της Προεδρίας της Επικοινωνίας θα πραγματοποιήσει  τη Μεγάλη Συναυλία της Γιορτή της Δημοκρατίας στην Αρχαιολογική Πόλη Πατάρα στην Αντάλια στις 19.23 ώρα Τουρκίας.

Επίσης 97 δύτες θα πραγματοποιήσουν μια υποβρύχια παράσταση με φώτα στη Μεσόγειο.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz