Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

24
0

Δεξαμενή νερού κατασκευάζεται πάνω σε παλιό νεκροταφείο στην συνοικία Αχριάν στην Ξάνθη.

Ο δήμος Ξάνθης για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της πόλης, κατασκευάζει μια νέα δεξαμενή νερού στην συνοικία Αχριάν σε μια περιοχή που ανήκει στην Τουρκική Μειονότητα, πάνω σε ένα μη χρησιμοποιούμενο νεκροταφείο. Τα σκαπτικά μηχανήματα του δήμου μπήκαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, φάνηκαν να πετιούνται δεξιά και αριστερά κόκκαλα από τους παλιούς τάφους.

Μετέβησαν επιτόπου ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για θέματα κοινωνικών υπηρεσιών και υγείας της περιφέρειας Ιρφάν Ουζούν, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης” Χουσείν Αχμέτογλου και ερεύνησαν τις εργασίες.

Μιλώντας προς το TRT και στην εφημερίδα Μπιρλίκ ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη δήλωσαν τα εξής :

 

ΜΟΥΦΤΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ : ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΑΖΕΙ.

 

“Εδώ υπάρχει ένα παλιό νεκροταφείο δύο στρεμμάτων. Μάλιστα υπάρχει και η πλάκα μουσάλλα πίσω μας. Είναι μια από τις νέες πρακτικές του Ελληνικού κράτους. Προφανώς σκέπτονται πως αφού τα σχολεία μας χάνονται, να χαθούν και τα νεκροταφεία μας μαζί με τα σχολεία, να χαθούνε μαζί με τους μαθητές μας. Όπως βλέπετε βγαίνουν τα κόκκαλα των παππούδων μας και περιμένουν μια κίνηση.

Εμείς επισκεφτήκαμε εδώ το μέρος με τον βουλευτή μας, τον αντιπεριφερειάρχη μας και τον πρόεδρο του συνδυασμού της Ισότητας. Ζητάμε να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες.

Αυτή η συνοικία έχει και πρόβλημα νεκροταφείου. Και ενώ πρέπει ή να χρησιμοποιείται για νεκροταφείο ή να ανανεωθεί, δυστυχώς μεταβάλλεται σε δεξαμενή νερού με χώματα και πέτρες να πέφτουν πάνω στους τάφους των παππούδων μας.

Με βάση αυτά που άκουσα, το συγκεκριμένο θέμα έχει περιγραφεί στους αντιδημάρχους, και ο πρόεδρος της Βακουφικής Επιτροπής έδωσε άδεια, δηλαδή ο διορισμένος από το κράτος πρόεδρος των βακουφίων έδωσε την άδεια. Και ξέρετε αυτός ο άνθρωπος και παλιότερα είχε παραχωρήσει βακουφική περιοχή και πάλι τώρα έδωσε αυτό το μέρος και το νεκροταφείο μας. Βλέπουμε όλοι μας σε τι ωφελούνε τα παιχνίδια που παίζει το ελληνικό κράτος, και οι άνθρωποι τους οποίους βάζει.”

 

ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ: ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΔEΧΕΤΑΙ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

 

“Φυσικά η εικόνα που είδαμε είναι πολύ θλιβερή. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε τα αποτελέσματα από το ότι η μειονότητα δεν διαχειρίζεται η ίδια την βακουφική της περιουσία. Αυτό είναι η πιο μεγάλη απόδειξη της κατάστασης στην οποία έφεραν τα διορισμένα άτομα τα νεκροταφεία και τις βακουφικές περιουσίες που άφησαν σε εμάς οι πρόγονοι μας. Φυσικά αυτό το περιστατικό άρχισε πριν από τις εκλογές. Και τότε πάλι είχε γίνει παρέμβαση στον δήμαρχο και στους αντιδημάρχους και είχαν σταματήσει οι εργασίες. Βλέπουμε όμως ότι μετά τις εκλογές το θέμα πάλι κινείται. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό εδώ. Σήμερα το είδαμε. Εδώ και κάποιες μέρες συνεχίζεται η καμπάνια για κλείσιμο σχολείων μας. Φαίνεται ότι κάθε μέρα που περνάει, η μειονότητα συνεχίζει να δέχεται χτύπημα πάνω στο χτύπημα. Εμείς δεν θα την αφήσουμε αυτήν την ιστορία. Προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες και αύριο πάλι θα το κάνουμε. Και όποιοι φταίνε θα τιμωρηθούνε”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz