Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Απαιτείται πλέον αρνητική διάγνωση για SARS-CoV-2

Απαιτείται πλέον αρνητική διάγνωση για SARS-CoV-2

1
0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την Τουρκία θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική διάγνωση για SARS-CoV-2.

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όσους ταξιδέψουν από τις 28.12.2020 προς την Τουρκία από το εξωτερικό, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική διάγνωση για SARS-CoV-2, με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Τουρκία. Η εν λόγω εφαρμογή θα ισχύει έως τις 1 Μαρτίου 2020.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής.

“Η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις εμπειρίες σχετικά με την πανδημία του COVID-19 που συνεχίζει να απειλεί τον κόσμο και οι εργασίες για τον περιορισμό της στην χώρα μας συνεχίζονται στο άνω αναφερόμενο πλαίσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο για την αποτροπή της εισόδου του νέου στελέχους COVID-19 στην χώρα μας, όλοι οι ταξιδιώτες που θα εισέλθουν από τις πύλες εισόδου αεροδρομίων από τις 28.12.2020 καθώς και όλοι οι ταξιδιώτες που θα εισέλθουν από τις πύλες εισόδου από τις θαλάσσιες και χερσαίες πύλες εισόδου από τις 30.12.2020 θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική διάγνωση για SARS-CoV-2, με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Τουρκία.

Όσοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να προσκομίσουν τα εν λόγω αρνητικά αποτελέσματα, θα υποβάλλονται σε καραντίνα στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει (σπίτι, ξενοδοχείο κτλ). Ενώ όσοι δεν θα έχουν να δηλώσουν τόπο διαμονής θα υποβάλλονται σε καραντίνα σε μέρη που θα τους υποδεικνύουν οι Διευθύνσεις Υγείας των Νομών.

Κατά την 7ηημέρα της καραντίνας θα πραγματοποιηθούν τεστ PCR και για όσους έχουν αρνητικά αποτελέσματα ο περιορισμός θα αρθεί στο τέλος της 7ηςμέρας. Όσοι έχουν θετικά αποτελέσματα θα νοσηλευθούν σύμφωνα με τις οδηγίες αντιμετώπισης του Υπουργείου Υγείας για το COVID-19.”

Η εν λόγω εφαρμογή θα ισχύει έως τις 1 Μαρτίου 2020.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz