Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’ın Yeni Hamlesi Diaspora

Yunanistan’ın Yeni Hamlesi Diaspora

2
0

Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı yeni hamlesi diasporada yaşayan Yunanlılar ve kuruluşları.

Birlik Gazetesi olarak kaynaklarımızdan, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Diasporada yaşayan Yunanlıları harekete geçirmek üzere bu günlerde Atina ve Selanik’te basına kapalı ve gözlerden uzak toplantıların yapıldığı haberlerini alıyoruz.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nda görevli bazı diplomatların, iki büyük kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla irtibata geçerek, ilerleyen zaman diliminde gerçekleştrilmek istenen projeler üzerine bir dizi görüşmeler gerçekleştirildiği bilgileri geliyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın temel amacının, özellikle ABD, Kanada, Almanya ve Avustralya gibi ülkelerde yaşayan Yunanlıların kültürel alanı kullanarak 4 eksende yapılması planlanan kitlesel çalışmalarla, uluslararası hukukun temelinde Türkiye’nin Yunanistan’a karşı savunduğu tezlerinin çürütülmesi hedefleniyor.

Buna göre;

  • Türkiye’nin haklılık propagandasına müdahale edilmesini temel alarak, akabinde Yunanistan’ın pozisyonlarının teşvik amaçlı etkinlikler, lobicilik faliyetlerinin devreye sokulması.
  • Diasporanın yaşadığı ülkelerde ulusal ve yerel düzeyde Yunan kültürüne yakın duruş sergileyen siyasi platformları devreye sokarak, Türkiye’ye yönelik askeri malzeme ihracatının mümkün olduğunca geciktirilmesini veya engellenmesini sağlamak.
  • Türkiye’ye yönelik yaptırımlar ile ilgili adımların atılmasına yönelik ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla yakın temas çalışmasına geçilmesi. (Anadolu’da ve Karadeniz’de Rumların mal varlıklarının, özellikle de Kiliselere ait mülklerin tazmin edilmesine yönelik hukuki yolların aranması).
  • Son olarak da, sözde “Pontus Soykırımı” ve Anadolu’da Rumlara karşı yapıldığı ileri sürülen sözde “Soykırım”ın daha aktif bir şekilde gündemde tutulmasına yönelik değişik ülkelerle işbirliğini geliştirmek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz