Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Şimdi De SADAT Tedirginliği

Yunanistan’da Şimdi De SADAT Tedirginliği

5
0

Yunan basını: “Türkiye’de var, Yunanistan gizli ve resmi olmayan bir paralı asker örgütü kurmayı ciddi olarak düşünmelidir.”

Yunan basını şimdi de, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret (SADAT) şirketini bir paralı asker ordusu olarak okuyucusuna servis ederken, olası bir savaş durumunda SADAT’ın Yunanistan için ne gibi riskler oluşturduğunu sorguluyor.

“Türkiye ile bir savaş durumunda Türk SADAT paralı askerlerinin olası kullanımı Yunanistan için ne gibi riskler oluşturuyor?” sorusuyla başlarken, içeriğinde ise şu ifadeler kullanılıyor.

“Türkiye’de var, Yunanistan gizli ve resmi olmayan bir paralı asker örgütü kurmayı ciddi olarak düşünmelidir.”

“Türkiye, paralı asker şirketi SADAT aracılığıyla, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’da Türk Bayraktar insansız hava araçlarıyla birlikte kullanılan, gücünü yansıtmak için bir araç olarak, iyi eğitimli, kolay geliştirilebilir ve zahmetsizce kullanabilen paralı askerlerden oluşan bir ülke deposudur.

Türk savaş uçakları tarafından sürekli MEB ihlalleri, resmi Türk yetkililerin ülkemize (Yunanistan) yönelik sürekli sözlü saldırıları ile birleşerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlarda ülkemize yaptığı küstahça atıfta bulunarak, “adaların ele geçirilmesi bizi bağlamaz, bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri, Türkiye’nin Yunanistan aleyhine gerçek niyetini bir kez daha göstermektedir ve şimdi ve hatta kısa bir süre içinde askeri bir çatışmayı düşündüren son derece endişe verici mesajlar olarak kabul edilmelidir.

Türkiye’deki seçimler ve Erdoğan’ın iktidarı kaybetme olasılığı, Türkiye’nin askeri operasyon yapma olasılığının çok yüksek olduğuna işaret ediyor ve bu da Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ülkesinde olağanüstü hal ilan ederek seçim sürecini ertelemesine olanak tanıyor.

Hedef YPG Suriyeli Kürtler, Kuzey Irak olabilir ama kesinlikle Yunanistan da var.

Türkiye’den gelen tehdide gelince, Türk ordusu ve askeri jandarma dışında, Türk SADAT’ının da bulunduğu bir paralı askerler ülkesi olarak da saymalıyız.

Türkiye, paralı asker şirketi SADAT aracılığıyla, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’da Türk Bayraktar insansız hava araçlarıyla birlikte kullanılan, gücünü yansıtmak için bir araç olarak, iyi eğitimli, kolay geliştirilebilir ve zahmetsizce kullanabilen paralı askerlerden oluşan bir ülke deposudur.

Gerçekten de, paralı askerler, aşırı milliyetçi bir paramiliter grup olan Bozkurtlar gibi gayri resmi, ancak hükümet tarafından yönlendirilen ve köklü gruplarla birleştiğinde, Erdoğan’ın artık emrinde özel bir askeri ve paramiliter sisteme sahip olduğu görülüyor.

Sonuç olarak, paralı askerlerin savaş alanlarında kullanılmasının artık askeri operasyonların tartışılmaz bir parçası olduğunu, ülke olarak ciddiye almamız gereken bir şey olduğunu, Yunanistan-Türkiye’nin muharebe güç dengesini irdelerken, Türkiye’nin gücünü ölçmemiz gereken paralı asker SADAT’a sahip olduğunu da göz önünde bulundurmalıyız.

SADAT, Türkiye’de askeri konularda uluslararası düzeyde danışmanlık sağlayan, ancak iç güvenlik alanında da faaliyet gösteren türünün ilk ve tek şirketi olarak kendini göstermektedir.

Aynı zamanda geleneksel ve alışılmışın dışında harp için hizmet ve askeri eğitimin yanı sıra özel harekat eğitimi de vermektedir.

Aynı zamanda silah, mühimmat, araç, yedek parça, patlayıcı temini gibi diğer hizmetleri de sunabilmektedir.

Türkiye ile Ege adaları ve Trakya’daki (Batı) herhangi bir düşmanca saldırısı sırasında, Türk SADAT paralı askerlerinin, yukarıda bahsettiğimiz eğitimlerine bağlı olarak hedeflere saldırma olasılığı katılımını ciddi olarak düşünmeliyiz.

Yunanistan, askeri operasyonların çeşitli sahnelerinde gönüllüler şeklinde gizlice faaliyet gösterecek, ülke içinden ve aynı zamanda din ve kültürel birliktelik gibi ortak özelliklere sahip olduğumuz ülkelerden personel istihdam edecek gizli ve resmi olmayan bir paralı asker örgütü kurmayı ciddi olarak düşünmelidir.

Sonuçta, Afrika’da sadece Müslüman ülkeler değil, aynı zamanda Balkanlar’da olduğu gibi büyük Hıristiyan ve Ortodoks nüfusa sahip birçok ülke var.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz