Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Organize Futbol Taraftar Dernekleri Kapatılacak

Yunanistan’da Organize Futbol Taraftar Dernekleri Kapatılacak

2
0

Başbakan Miçotakis başkanlığında UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve ilgili Bakanların katılımıyla, PAE Olympiakos, Panathinaikos, AEK ve PAOK futbol takımlarının başkanlarının katılımıyla geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında alınan kararlarla ilgili Başbakan Miçotakis bir açıklama yaptı. Miçotakis açıklamasında, futbolda taraftar şiddetiyle mücadele tedbirleri kapsamında, var olan futbol taraftar derneklerinin tamamının kapatılması ve sadece her futbol takımının resmi olarak bünyesine kayıtlı olarak faliyette bulunabilecek bir derneğin bulunması kararlaştırıldı. Ayrıca polis, sorun yaratan taraftarların kapılardan girişini de kontrol edecek.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulladı:

“Sadece futboldan değil, toplumdan da bu kanseri yok etmek için herkesten yardım istiyorum”

“Yaşanan bu korkunç olaylar, bazı insanların futbolu şiddet uygulamak için kullanması nedeniyle yaşanan anlamsız şiddet nedeniyle hepimiz üzgün ve öfkeliyiz. Ne tür bir insan bir forma yüzünden başka birine saldırır? Futbolun kanseri bu. Onlara taraftar demeyin. Fikirlerini aptalca kullananlardır. Yeter artık. Bunun durması gerekiyor ve duracak. Şiddet ve holiganlık sadece Yunanistan’ın değil, Avrupa’nın ve ötesinin sorunu. Sadece futboldan değil, toplumdan da bu kanseri yok etmek için herkesten yardım istiyorum. Bugün Avrupa düzeyinde ilk adımı attık ve benzer bir şeyin tekrarlanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz kararlıyız. Olayların ardından Başbakanla temasa geçtik, özeleştirimizi yaptık ve elimizden gelenin fazlasını hatta çok daha fazlasını yapacağımızı söyledik.“

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz