Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinde Tatbikatlar Hareketliliği Başlıyor

Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinde Tatbikatlar Hareketliliği Başlıyor

2
0

Yaz sezonunun artık sona doğru yaklaşmasıyla birlikte Yunanistan Genel Kurmay Başkanlığı tarafından planlanan askeri eğitim faaliyetleri hız kazanacak.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri ilk olarak Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından 1-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “BRIGHT STAR-23” isimli tatbikata katılım sağlayacak. Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bu tatbikata Kara, Hava ve Deniz bilimleri ile katılım sağlama hazırlıkları yaparken, tatbikatta ABD, Almanya ve İtalya da yer alcak.

Yunanistan bu tatbikata Kara kuvvetleri havacılık birimine ait APACHE saldırı helikopterleri, Hava kuvvetlerinden F-16 savaş uçakları, Özel Harp Komutanlığına bağlı birimler ve paraşütçü tümeni, su altı taarruz komandoları ve 7. amfibi filosu ile katılım sağlayacak.

Tatbikatta uygulanacak senaryolardan bazıları, deniz ve amfibi operasyonları, hava savunma silahları ve insansız hava araçlarından gelen karşı tehditleri içeriyor.

Kurmayların planlamasına göre, tatbikatlar adalarda ve iç kesimlerde gerçekleştirilecek ve “PARMENİON-23” ulusal tatbikatı ile sonuçlanacak. Askeri kaynaklara göre geçen yıl iptal edilen tatbikatın Eylül sonunda gerçekleşmesi ve son aşamasının her zamanki gibi Meriç (Evros) gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yunanistan ile Türkiye’de olumlu havayı bozmamak için “PARMENİON 23” tatbikatının hedeflerinin sınırlandırılacağı yönünde düşünceler dile getirilse de yetkili kaynaklar, tatbikatın planlandığı gibi adalara yönelik savunma ve taarruz operasyonları ile yürütülmesinin planlandığına işaret ediyor.

 

 



  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz