Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Rahatsızlığını Sofya’ya İletti

Yunanistan Rahatsızlığını Sofya’ya İletti

2
0

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Sofya’da kaçak göçmenler konusunu görüştü.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Sofya’da Bulgaristan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi. Görüşmenin ana konusu, göçmen sorunu ve AB’nin ön saftaki üye ülkeleri için yoğunlaşan ortak zorlukların ele alındığı belirtiliyor.

Ancak her ne kadar resmi açıklamada yer almasa da kaynakların belirttiği üzere Yunanistan’ın Bulgaristan tarafına son zamanlarda Türkiye’den, Bulgaristan üzerinden çok sayıda kaçak göçmen girişinde gözlemlenen artışın yaşandığını ve Bulgaristan makamlarının bu konuda gerektiği şekilde önlem almadığından Yunanistan’ın rahatsızlığını ilettiği ileri sürülüyor. Dolayısıyla da muhtemelen Notis Mitarakis’i Bulgaristan İçişleri Bakanı ile görüşmeye zorlayan konuların başında geldiği belirtiliyor.

Görüşme sonrası Göçmenlik ve İltica Bakanı Mitarakis, “kaçak göçmenleri ilk karşılayan ülkeler olarak Avrupa göç krizinin yükünü kaldıramazlar” diyerek diğer Avrupa ülkelerine de serzenişte bulunuyor.

Ayrıca toplantıda, AB Ortak Deklarasyonu’nun uygulanmasında Türkiye ile işbirliği ihtiyacı gündeme gelirken, AB’nin hem kara hem de deniz sınırlarının korunması için Türkiye ile işbirliğinin yapılması üzerine görüş birliğine varıldığı ifade ediliyor.

Son olarak Yunan Bakan Mitarakis, “Güney ülkeleri ile önümüzdeki aylarda yapılacak zorlu müzakerelerde ilk ev sahibi ülkelerin işbirliğini dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz