Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan, Kara ve Deniz Sınırlarında Önlemleri Artırdı

Yunanistan, Kara ve Deniz Sınırlarında Önlemleri Artırdı

23
0

Yunanistan’ın, Edirne’de yaşanan mülteci hareketliliğiyle birlikte Deniz ve Kara sınırlarında önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Pazarkule Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Kastanies Sınır Kapısı ve sınır çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgeye takviye askerler sevk edildi. Sınıra  askeri kamyonlarla tel örgüler taşınırken, görevli polislere takviye olarak askerler de gönderildi.

Ege Denizi’nde de durum farklı değil. Plastik botlarla yüzlece mülteci Yunanistan’a ait adaların kıyılarına çıkmaya devam ediyor. Bugün sadece sabahtan beri yaklaşık 200 göçmenin adalara geldiği belirtiliyor. Denizden gece boyunca da geçişlerin devam etmesi bekleniyor. Yunanistan Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik birimleri sık aralıklarla devriyeler gerçekleştiriyor.

Bugün akşam saatlerinde Kastanies Sınır Kapısı’nda Atina’dan gelen Kamu Güvenliği Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, milletvekillerinin de olduğu bir heyet inceleme yaptı. Heyette bölgedeki kışlalarda görevli yüksek rütbeli askerlerin de bulunduğu belirtildi. Heyet incelemelerinin ardından sınır kapısından ayrıldı.

Pazarkule ile Kastanies Sınır Kapısı arasındaki ara bölgede bekleyişini sürdüren düzensiz göçmenlere, Yunan güvenlik güçleri biber gazı ve ses bombasıyla müdahale etti.

Sınır bölgesine başka bölgelerden askerler getiriliyor

Kuzey Yunanistan Nausa, Rentina ve Drama gibi bölgeleren 300 kadar Özel Kuvvetler’den komandolar Kumçiftliği bölgesinde Yunanistan-Türkiye sınırındaki mevcut gözetim güçlerini güçlendirmek üzere bölgeye kaydırılıyor.

Yanya bölgesinde konuşlanan 8. Tümen’den dahi bölgeye askerler kaydırıldığı gelen haberler arasında.

Bununla birlikte Kastanies sınır bölgesindeki çevik kuvvet gücü 100 kişiden 250 kişiye arttırıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz