Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Dışişleri’nden Ayasofya Açıklaması

Yunanistan Dışişleri’nden Ayasofya Açıklaması

1
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Ayasofya’da Kur’an-ı Kerim okunmasına yönelik açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada, Ayasofya’da Kur’an-ı Kerim okunmasının tüm hristiyanların dini duygularını tahrik etmesi açısından kabul edilemez olduğu ifade ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması:

“Ayasofya içinde bugün Kur’an’dan alıntıların okunması, ekümenik bir anıtın UNESCO tarafından dünya kültür mirasının bir parçası olarak korunan ve 1935’ten beri Ayasofya’nın müze olarak faaliyet gösteren, anıtsal karakterini değiştirmek tüm hristiyanların dini duygularını tahrik etmek açısından kabul edilemez bir girişimdir.

Bu eylem uluslararası topluma hakaret ediyor ve Türkiye’yi yeniden zor durumda bırakıyor. Türkiye, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunması Sözleşmesi’ne hem de üyesi olduğu UNESCO’ya saygı duymak zorundadır.

Türkiye’yi bir kez daha uluslararası yükümlülüklerine saygı duymaya ve tüm insanlığa ait olan Ayasofya gibi önemli bir anıtın sorumlusu olarak iç odaklara boyun eğmeyi durdurması ve son derece onurlu emanetçi rolünü sürdürmeye davet ediyoruz.”