Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Bu Aracı Üretmeye Başladı

Yunanistan Bu Aracı Üretmeye Başladı

2
0

İsmi “KERABOSS SUPER K” ve Yunan devleti tarafından onaylandı: Yunan yenilikçi şirketi KERABOSS CARS MANUFACTURING tarafından üretilen ilk Yunan otomobili.

Bu, araç Özel Yapılı Bireysel Araçlar (ÖYBA) olarak adlandırılan ve onu özel bir araç kategorisi yapan bir arazi ve yol aracı oluşudur.

Yunanistan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Mihalis Papadopulos, ilgili Bakanlık ve hükümet tarafından koordine edilen eylemlerin ardından Yunanistan’da üretilen ve plakasını alan ilk otomobilin ilk sunumu için düzenlenen etkinlikte, “Onaylı bir sertifikalı Yunan arabasının yolu açıldı” dedi.

Bu aracın tanıtımı vesilesiyle bir konuşma yapan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Mihalis Papadopulos, Bakanlığın benzer girişimler için yasal çerçeveyi oluşturduğuna göre, yurtdışında araba yapımında uğraşan Yunanlılara Yunanistan’a dönmeleri ve iş yapmaları için açık bir davetiye gönderdi.

Papadopulos, “biz Bakanlık olarak bu tür girişimleri destekliyoruz ve her türlü çabanın yanında olacağız” dedi.

Tanıtım törenine katılan Attiki Eyalet Başkanı Yorgos Patulis, bugünün Attiki Eyalet Başkanlığı ve yetkili Bakanlık arasındaki işbirliğinin sonucu olduğunu kaydetti.

ÖYBA mevzuatının belirttiği gibi, “KERABOSS SUPER K” seri üretilen bir araç veya seri üretilen bir ekonomik ve teknik analiz fabrikası değildir.

Aslında bu proje bugün Atina Bölgesi Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nde (Mesogion 156 Caddesi, Holargos, 15510) Ulaştırma Bakan Yardımcısı Mihalis Papadopoulos’un huzurunda yapılan tanıtımda vurgulandığı gibi Yunanistan’da ilk kez gerçekleştirildi.

Dolayısıyla da 2022’de plakasını alıp uzun yıllar aradan sonra (daha önce Citroën NAMCO Pony vardı) Yunan karayollarında dolaşan ilk Yunan aracı olması özelliğinin yanı sıra, bu sayede bu sektöre yatırım yapmak isteyen Yunan iş adamlarının yeni girişimlerinin önünü de açmış oluyor.

“KERABOSS SUPER K” nın 2008 yılında tamamen işlevsel prototip aracın yapımına başlamış ve tamamlamıştır.

2014 yılında yapımı için verilen onay Bakan Yardımcısı Mihalis Papadopulos’un imzasıyla Ulaştırma Bakanlığı Resmi Gazetesi’nde yayınlandı.

Yine 2014 yılında, Ulaştırma Bakanlığı’nın plakaları verebilmesi için araçlara uygun bir yasal – vergi düzenlemesi için Maliye Bakanlığı’na da başvurdu.

Bu talep, 23/09/2021 tarihinde uygun hükümlerin yayımlanması ve 31/12/2021 tarihinde Maliye Bakanlığı kararının yayımlanması ile tamamlandı.

Son olarak, Attiki Eyalet Başkanlığı plakaları 2022’de verdi.

Teknik özellikleri

“KERABOSS SUPER K” aracı 2 ve 4 kişilik olarak üretilmektedir ve 72 beygir gücü olan araç 1000 cc’lik bir motora sahip. 3.375 mm uzunluğa, 1.560 mm genişliğe ve 1.590 mm yüksekliğe sahiptir ve sipariş üzerine üretilmektedir.

Aracın yapım özelliği kullanılan malzemeler gereği, özellikle adalarda turizm ağırlıklı araç kiralama şirketleri için daha uygun bir araç olduğuna vurgu yapılıyor.

Aracı üreten şirket tarafından belirtildiğine göre, polyester gövde, galvanizli şase gibi malzemelerinin deniz tuzundan etkilenmeden uzun ömürlü olduğu ve küçük bir bakımla neredeyse sonsuza kadar dayanıklı olduğu ileri sürülüyor.

Üreticinin tek endişesinin, Yunan şirketinin geliştirme fonlarına sahip olabilmesi ve aynı zamanda üretimiyle ilgili yüksek maliyetleri azaltabilmesi için bir geliştirme programına girebilmek olduğuna dikkat çekiliyor.

Son olarak, her durumda vurgulandığı gibi, şirketin hedefi yılda 70’ten fazla araç üretip satmak olduğu belirtiliyor.

KERABOSS SUPER K 22 bin euro artı KDV fiyatıyla geliyor. Bu seri üretim bir araba değil, biraz kullanılmış Mitsubishi motorları ile elde yapılmış bir araba.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz