Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan, Altay Tankının Üretimini Geciktirmek Mi İstiyor?

Yunanistan, Altay Tankının Üretimini Geciktirmek Mi İstiyor?

3
0

Miçotakis hükümeti göreve geldiği günden beri, Türkiye uluslararası alanda değişik ülkelerle stratejik işbirliği veya silah üretimi açısından ne gibi hamleler yaptıysa, Yunanistan’ın da bunun tam aksine hareket ederek hamleler yaptığı açıkça görülüyor.

Son olarak henüz daha geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin BMC Otomotiv ana yükleniciliğinde yürütülen ALTAY Ana Muharebe Tankı (AMT) için Güney Kore ile güç grubu konusunda görüşmelere başlandığı iddia edilmesi, Yunanistan’ı hiç zaman kaybetmeden harekete geçirmişe benziyor.

Yunanistan’ın hiç gündeminde olmayan ani bir şekilde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, bugün 26 Kasım Perşembe günü Güney Kore’nin Atina Büyükelçisi Soosuk Lim ile Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nda ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin içeriğinin ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin Kore Savaşına katkısı üzerinde durulduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Güney Kore Büyükelçisi ile ikili işbirliği ve güvenlik konularını görüştüğünü ifade edilirken, Büyükelçi  Soosuk Lim’in, Kore Savaşı’nda Yunan askerlerinin mücadelesini ve fedakarlığını onurlandırmak üzere, Bakan Panagiotopulos’a 70’inci yıl nedeniyle sembolik olarak Kore Cumhuriyeti Yurtseverler ve Gaziler Bakanlığı’nın anma plaketini takdim etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz