Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunan Uçakları CHAFF Veya FLARES Taşımıyordu”

“Yunan Uçakları CHAFF Veya FLARES Taşımıyordu”

2
0

Yunanistan Savunma Bakanlığı, bugün Ege Denizi’nde araştırmalar gerçekleştiren Türkiye’ye ait hidrografi araştırma ÇEŞME gemisinin Yunan F-16 savaş uçakları tarafından taciz edilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılıyor:

“Türk donanmasına ait “Çeşme” gemisinin Yunan uçakları tarafından taciz edildiği iddiasıyla ilgili olarak Türk medyası tarafından ileri sürülen iddialara ilişkin olarak sizleri bilgilendiriyoruz:

Usule aykırı verilen Türk NAVTEX’inden 5 gün önce 9 Şubat 2021 tarihinde verilmiş olan Α0350/21 NOTAM ile Merkez Ege’nin daha geniş bölgesinde Hava Kuvvetlerinin tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikata 13:30 sularında havalanan ve 14:40’ta faliyeti tamamlayan 29 uçak katıldı. Yunan uçakları CHAFF veya FLARES taşımıyordu.

Tatbikat Ag. Efstratiu (Bozbaba) – Kira Panagias ve güneyden Psara’ya kadar olan bölgede gerçekleşti. Oysa tatbikat boyunca hidrografi araştırma ÇEŞME gemisi Batı Limnos (Limni) bölgesinin kuzey tarafında seyrediyordu.

Türk gemisinden bir Yunan uçağının en yakın izi 10 deniz mili idi ve uçuş yüksekliği 19.000 fitti. Dolayısıyla Türk medyasının iddialarının gerçeklikle hiçbir ilgisi yok.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz