Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunan Makamları Meis Adasında İki Gazeteciyi Tutukladı!

Yunan Makamları Meis Adasında İki Gazeteciyi Tutukladı!

4
0

Yunan makamları, dün öğleden sonra Meis (Kastelorizo) adasında Deutsche Welle’den iki gazeteciyi tutukladı.

Meis adasında yaşanan bu olayla ilgili edinilen ilk bilgilere göre, adayla ilgili haber yapan iki gazetecinin gerekli izinleri almadan adada bulunan Yunan savaş gemilerinden görüntü çektikleri ileri sürüldü. İki gazetecinin savaş gemisi mürettebatı tarafından fark edildiği ve Meis adası Liman Başkanlığını haberdar ettikleri belirtiliyor.

Derhal devreye giren liman başkanlığında görevli memurlar iki gazeteciyi tespit ederek önce çektikleri malzemeyi istedikleri ancak ilk başta Alman gazetecilerin bunu kabul etmedikleri ve liman müdürlüğüne götürüldükleri belirtilirken, daha sonra buraya gelen Yunan Gizli Servis elemanlarının da devreye girmesinden sonra gazetecilerin çektikleri görüntülere el konulduğu ifade ediliyor.

Gazetecilerin yapılan sorgularında fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bilmediklerini ileri sürdükleri ancak daha sonra görüntülerin silinmesinden sonra serbest bırakıldıkları belirtiliyor. Ancak liman müdürlüğü tarafından kendilerine yapılan uyarıda, Meis adası ve etrafında fotoğraf çekmenin izne tabi olduğu iletildiği ifade ediliyor.

Bilindiği üzere yasalara göre Yunanistan’da limanlar stratejik bölgeler olduğundan dolayı fotoğraf çekmek için ilgili kurumdan özel izin alınması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz