Ana Sayfa Yunanistan Haber Yeni Birimin Açılışını Yaptılar

Yeni Birimin Açılışını Yaptılar

3
0

Özel Harp Komutanlığı ve Disiplinlerarası Özel Harekat Komutanlığı’nın resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Yunanistan Genelkurmay (GEETHA) Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros’un katılımıyla, Özel Harp Komutanlığı (ΔΕΠ) ve Disiplinlerarası Özel Harekat Komutanlığı’nın (ΔΔΕΕ) kuruluş ve faaliyete geçirme töreni düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros’un bizzat önerisi ve çalışmalarıyla Yunanistan Kara Kuvvetleri bünyesinde oluşturulan bu yeni birim, Özel Harekat Kuvvetleri ve Ordu Özel Kuvvetleri Komutanlığını yürüten Korgeneral Georgios Çiçikostas tarafından yönetilen özerk bir birim olma özelliğine sahip.

Açılış töreninde yaptığı konuşmasında yeni oluşturulan bu Özel Harp Komutanlığı ve Disiplinlerarası Özel Harekat Komutanlığı’na atıfta bulunan GEETHA Başkanı Floros, özel kuvvetlerin yeniden yapılandırılmasıyla yeteneklerinin kapsamının genişletildiğini ve disiplinlerarasılığın güçlendiğini vurguladı.

Floros, bu yeni birimin acil durumlarda karar vermede hızlı, ölçekli ve ekonomik bir şekilde hareket kabiliyeti ile karasal, amfibi ve hava araçlarında özerklik hareket kabiliyrti gibi konularda en kısa sürede operasyon harekat bölgesine intikali sağlanacağını dile getirdi.

Komutan Floros aynı zamanda, özel kuvvetler için “ortak bir disiplinler arası kavram, ortak bir kültür ve güç çarpanı olan güçlendirilmiş bir dayanışma” sağlanırken, “eğitim ve prosedürlerde bariz yararları olan standartlaşmanın” mümkün olduğuna dikkat çekti. Floros, “Bugünün taleplerine ve geleceğin zorluklarına yanıt vererek ilerliyoruz” İfadelerini kullandı.

Törene, Deniz Kuvvetleri Komutanı (GEN) Tuğamiral Stilianos Petrakis, Yunanistan Hava Kuvvetleri (GEA) Komutanı Korgeneral Georgios Bliumis, Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis, Özel Harp Komutanlığı (ΔΕΠ) Komutanı Korgeneral Georgios Çiçikostas ve Disiplinlerarası Özel Harekat Komutanlığı (ΔΔΕΕ) Komutanı Korgeneral Prokopios Mavraganis katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz