Ana Sayfa Yunanistan Haber Yaşam Ayavefe İsimli Bir Türk İşadamından Yunanistan Kilisesine 300.000 Euro Yardım!

Yaşam Ayavefe İsimli Bir Türk İşadamından Yunanistan Kilisesine 300.000 Euro Yardım!

99
0

Türk İşadamı Ayavefe Yunanistan Kilisesi üzerinden ESİ’ye 300.000 euroluk yardımda bulundu.

Yunanistan basınında çıkan haberlere göre, yaşamını Atina’da sürdüren Yaşam Ayavefe isimli bir Türk işadamı, şahsına ait “Milaya Capital LTD” tarafından, Yunanistan Kilisesi üzerinden Yunanistan Sağlık Sistemi’ne (ΕΣΥ) 300.000 euroluk yardımda bulunduğu belirtiliyor.

Gazetelerdeki haberlere göre Yaşam Ayavefe, “Bana yardımcı olan bu vatana, bu büyük sıkıntı karşısında yardım etmek benim görevim. Yunanistan Kilisesi’ne, Yunan halkına katkısına saygı duyuyorum ve bu yüzden çağrısına hemen yanıt verdim” dediği ifade ediliyor.

Gazetelerin haberlerinde özetle şu ifadelere yer veriliyor.

Yardım kapsamında alınan 60.000 cerrahi maske, 38.750 adet ΚΝ95 doktor maskesi, 16.500 adet Corona virüsü test hızlı tanı kiti ve 30 adet solunum cihazı olmak üzere toplamda 300.000 euroluk yardımı Yunanistan Kilisesi Başpapazı (Arhimandrit) Nikodimos Farmakis aracılığıyla ESİ’ye teslim edildiği ifade ediliyor.

Yaşam Ayavefe isimli işadamının bu yardım hareketi ile ilgili şunları söylediği belirtiliyor.

“Son birkaç yıldır ailemle birlikte Yunanistan’da yaşıyorum, kendim ve ailem için koruma alıyorum. Burada gerçek evimi bulduğumu hissediyorum. Burası çocuklarımı yetiştirmek istediğim yer. Gururla Yunanistan’a “vatanım” diyebilirim, çünkü burası gerçekten ait olduğum yer. Bana yardımcı olan bu vatana, bu büyük sıkıntıda yardım etmek benim görevim. Yunanistan Kilisesi’ne, Yunan halkına katkısına saygı duyuyorum ve bu yüzden çağrısına hemen yanıt verdim.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz