Ana Sayfa Yunanistan Haber Uçaklar Atina’ya Ulaştı, Miçotakis: “Teşekkürler Türkiye!”

Uçaklar Atina’ya Ulaştı, Miçotakis: “Teşekkürler Türkiye!”

2
0

Yunanistan’da orman yangınlarıyla mücadele için gönderilen Tarım Bakanlığına ait 2 uçak ve 1 helikopter Atina’ya ulaştı ve göreve başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Yunanistan’da orman yangınlarıyla mücadele için gönderilen Tarım Bakanlığına ait 2 uçak ve 1 helikopter bugün Atina’ya intikal etti.

Türkiye’nin gönderdiği yangın uçakları ve 9 kişilik ekip Dekelia askeri üssünde Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Evangelos Turnas ve Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes karşıladı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Orman yangınlarıyla mücadelemizde bize yardımcı olması için iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderen Türkiye’ye şükranlarımızı sunarız. Teşekkürler Türkiye!”

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yangın söndürme desteği ve şiddetli orman yangınlarıyla mücadelede Yunanistan’a yardım ettiği için Türkiye’ye teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz