Ana Sayfa Yunanistan Haber “Türkiye’ye Karşı Ortaklarımızdan Dayanışma Bekliyoruz”

“Türkiye’ye Karşı Ortaklarımızdan Dayanışma Bekliyoruz”

2
0

Dendias, “Hiçbir ülkenin yanlış haberlerle yanlış teorilerle bizi rencide etmesine izin veremeyiz. Bu bağlamda ortaklarımızdan dayanışma bekliyoruz.” Dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Atina’da yapılan görüşme sonrasında kameraların karşısına geçerek yapılan ortak basın açıklamasında Dendias, “Türk provokasyonuna sakince ve yalnızca uluslararası hukuka ve deniz hukukuna saygı göstermek amacıyla yanıt vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Dendias, “Türkiye tarafından, retorik düzeyde, Yunanistan’ın egemenliğine meydan okumak için benzeri görülmemiş bir girişime, Yunanistan’ın imajını zedelemeye yönelik bir girişime, ancak aynı zamanda, ne yazık ki, hava sahası ve Yunan karasularının aşırı uçuşları ve ihlalleri alanında da bir meydan okuma girişimine tanık oluyoruz.

Hiçbir ülkenin yanlış haberlerle yanlış teorilerle bizi rencide etmesine izin veremeyiz. Bu bağlamda ortaklarımızdan dayanışma bekliyoruz. Ortaklarımızdan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden hemen sonra açıkladığımız şeyi istiyoruz: Sınırların dokunulmazlığına saygı, tüm devletlerin egemenliğine ve uluslararası anlaşmalara saygı.”

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ise açıklamasında, “Devletlerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı esastır.” Yorumunu yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz