Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’de Menfaatleri Sonuna Kadar Savunulmalı”

“Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’de Menfaatleri Sonuna Kadar Savunulmalı”

4
0

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Doğu Akdeniz ve Ege desteği: “Türkiye’nin menfaatleri sonuna kadar savunulmalı.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz ve Ege’de Yunanistan ve destekçi ülkelerin neden olduğu gerileme ilişkin hükümete destek çıktı. Kılıçdaroğlu, bölgede Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin sonuna kadar savunulması gerektiğini söyledi.

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Doğu Akdeniz ve Ege’deki gelişmeler değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar savunması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca diyalog ve diplomasinin ön planda tutulmasının üzerinde durduğu da ifade edildi.

Yunanistan askerinin Meis adasına çıkarılmasının uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Sorunun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz. Yakından takip ediyoruz” dediği aktarıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, uluslararası anlaşmaları çiğneyerek Meis adasına asker çıkaran Yunanistan’a tepki gösterdi. Öztrak “Avrupa Birliği, Yunanistan’ın oyunlarına gelmemelidir” çağrısı yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz