Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Η Tουρκική Aεροπορική Eταιρεία Turkish Airlines (THY) διοργάνωσε iftar στην Θεσσαλονίκη

Η Tουρκική Aεροπορική Eταιρεία Turkish Airlines (THY) διοργάνωσε iftar στην Θεσσαλονίκη

31
0

Στα πλαίσια της θρησκευτικής γιορτής των Μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι που τελειώνει την Κυριακή, το γραφείο των Τούρκικων Αερογραμμών (THY) στην Θεσσαλονίκη διοργάνωσε χθες το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο The Met Hotel.

Σ΄ αυτό παραβρέθηκε ο πρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών Hamdi Topçu ενώ επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας Mehmet Müezzinoğlu. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη κ. Tuğrul Biltekin, επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, καθώς επίσης και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Ο Τούρκος πρόξενος στην ομιλία του είπε: “δεν βρισκόμαστε εδώ για να απολαύσουμε τα νόστιμα εδέσματα του ξενοδοχείου που μας φιλοξενεί, ούτε να διασκεδάσουμε. Είμαστε εδώ για την φιλιά, την ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των δυο λαών.” Ο κ. Biltekin κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους για ένα λεπτό να σκεφτούν τι έπραξαν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν. Επίσης αναφέρθηκε στο δράμα των Παλαιστινίων, των Σύριων, αλλά και στα θύματα της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας αφού μίλησε και αυτός για την φιλία και την αγάπη που πρέπει να μοιραστούν οι δυο λαοί για να την κάνουν ακόμη μεγαλύτερη, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Τουρκίας στα θέματα της υγείας. Αποκάλυψε πως την επόμενη τετραετία θα γίνουν στην Τουρκία επενδύσεις 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην υγεία και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να ενημερώνονται ώστε να παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν.

“Μην είστε απαισιόδοξοι με την κρίση” είπε ο Τούρκος Υπουργός και συνέχισε, “εμείς στην Τουρκία περάσαμε πολλές τέτοιες κρίσεις και ξέρουμε. Ακολουθήστε το παράδειγμα της Τουρκίας και η κρίση θα γίνει παρελθόν”.

Επίσης ευχαρίστησε τους Έλληνες επιχειρηματίες που επενδύουν στην Τουρκία και την βοηθούν στην οικονομική της ανάπτυξη, ενώ ευχήθηκε σύντομα και Έλληνες υπουργοί να ευχαριστήσουν τους Τούρκους επιχειρηματίες που επενδύουν στην Ελλάδα.

VIDEO: http://www.dailymotion.com/video/x220lsr_selanik-te-muslumanlarla-hiristiyanlar-birlikte-iftar-acti_news

Πολλά χειροκροτήματα προκάλεσε με την ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ιδιαίτερα στο σημείο όπου είπε “ με τους Τούρκους αισθάνομαι αδελφός και με τους Ευρωπαίους συνέταιρος”. Ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Τουρκικών Αερογραμμών κ. Τοpçu για αυτά που κάνει η εταιρεία για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού.

“Οι προσπάθειες που κάνουμε να αναδείξουμε την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό έχει αποτέλεσμα καθώς αυξάνονται οι Τούρκοι τουρίστες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε να αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν της πόλης γιατί αν δεν σεβόμαστε το παρελθόν δεν μπορούμε να αναδείξουμε το μέλλον” είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συνέχισε. “Η Θεσσαλονίκη έχει δυο τεράστιους θησαυρούς. Το παρελθόν της και τα πανεπιστήμια της. Πάνω σ΄ αυτά μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αντιπαλότητες και πολιτικές φανατισμού”.

Η Τουρκική αποστολή την οποία συνόδευαν δημοσιογράφοι, αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά το δείπνο. Κατά την ολοήμερη παρουσία τους εδώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στην Βεργίνα, την Βέροια, το μαυσωλείο του Gazi Evrenos Bey στα Γιαννιτσά, να κάνουν περιήγηση στην Θεσσαλονίκη και να επισκεφτούν το Μουσείο του Mustafa Kemal Atatürk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz