Yunanistan ile Suudi Arabistan arasında son döneme gelişmekte olan olumlu ilişkiler kapsamında Suudi Arabistan ilk kez Atina’ya askeri temsilci gönderdi. Atina Büyükelçiliği’nde görevli Hava Korgeneral Raşid Abdulaziz Saad Alaboudi bugün Yunanistan Genelkurmay Başkanı tarafından kabul edildi.
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, 7 Eylül 2020 Pazartesi günü Suudi Arabistan’ın Atina Büyükelçiliği’nde görevli Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Hava Korgeneral Raşid Abdulaziz Saad Alaboudi makamında kabul etti.
Yapılan görüşmenin içeriği hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, Floros’un Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri ile gelecekte ortaklaşa eğitim ve tatbikatlar üzerine karşılıklı konuşulduğu ve ortak bir zeminin arandığı Atina’daki kaynaklar tarafından belirtiliyor. Yine kaynaklara dayandırılan bilgiler doğrultusunda, 2020 yılı sonuna kadar Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri ile ortaklaşa tatbikat yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
İlk kez Suudi Arabistan’ın Atina’daki Büyükelçiliği’ne askeri temsilci gönderiyor olması, son döneme iki ülke ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesi sonucu olarak değerlendiriliyor.