Ana Sayfa Yunanistan Haber Stefanis Adalardaki Askeri Birlikleri Ziyaret Etti

Stefanis Adalardaki Askeri Birlikleri Ziyaret Etti

4
0

Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis Ege Denizi’ndeki adalarda bulunan askeri birlikleri ziyaret etti.

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis Ege Denizi’nde bulunan Limni (Limnos), Bozbaba (Agios Efstratios), Midilli (Lesvos) ve Sakız (Hios) adalarında konuşlanan askeri birliklerin icra ettikleri deniz güvenliği, sınır gözetimi ve alan denetim yöntemleri görevlerini kontrol etmek üzere askeri helikoperle bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis ziyaretine öncelikli olarak Limni adasında 130. Muharip Hava Alayı ve 88. Askeri İdare Karargahını ziyaret ederek komutan ve personelle görüştü. Daha sonra “PLAKAS” ve “FİSİNİS” gözetleme askeri karakollarına giden Stefanis görev icra eden askerlerle sohbet etti.

Buradan Bozbaba adasına geçen Stefanis, Belediye Başkanı bayan Maria Kakali ile görüşerek kendisine tıbbi malzemeleri (maske ve dezenfektan) teslim etti.

Akabinde Midilli’ye geçen Stefanis 98. Yüksek Askeri Karargah Komutanlığı’nı ziyaret etti. Gece de Sahil Güvenlik teknesi ile gece devriyesi görevine katılarak görev icra eden personeli izledi.

Son olarak Sakız adasına geçen Alkiviadis Stefanis 96. Yüksek Askeri Karargah Komutanlığı’nı ziyaret etti. Burada da deniz kontrol devriyesi yapan bota binerek görev icra eden personeli yakından izledi.